Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

"Σε ένα παράλληλο σύμπαν" ο Σερρών & Νιγρίτας Θεολόγος: "Η Εκκλησία δεν είναι κοσμικό ίδρυμα στο οποίο το κάθε κράτος μπορεί να φέρεται με αυτό τον τρόπο"

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

/ by Newsroom

Για τον διαχρονικό αγώνα της Εκκλησίας να διαφυλάξει “ακαινοτόμητη, ακέραια και καθαρή” την πίστη μίλησε ο μητροπολίτης Σερρών, Θεολόγος, από τον πανηγυρίζοντα ναό του αγίου Σπυρίδωνα.

Όπως αναφέρεται στο orthodoxia.info:

“Έναν τέτοιο αγώνα διεξάγει και σήμερα η Εκκλησία, προς όλους εκείνους οι οποίοι την θεωρούν ως ένα εγκόσμιο κατασκεύασμα, ως ένα ιδεολόγημα, ως μία πραγματικότητα που υπόκειται στους νόμους της ανθρωπίνης λογικής και φύσεως”, τόνισε ο κ. Θεολόγος και εξέφρασε τη θλίψη του που, λόγω αυτής της αντιμετώπισης, της επιβάλλονται σκληρά μέτρα με αποτέλεσμα τους άδειους ναούς.

“Ασφαλώς και νουν έχουμε και προφυλασσόμεθα και εμείς και προφυλάσσουμε και τους αδελφούς μας”, σημείωσε ο μητροπολίτης Σερρών “αλλ’ όμως αρνούμεθα να δεχθούμε τη λογική αυτού του κόσμου ότι η Εκκλησία είναι ένα κοσμικό ίδρυμα στο οποίο το Κράτος και το κάθε κράτος μπορεί να φέρεται με αυτό τον τρόπο”.

“Ταπεινωνόμεθα όμως για χάρη της αγάπης και της ενότητος του λαού, αλλά δεν παύουμε να προσευχόμεθα να φωτίσει ο Θεός εκείνους οι οποίοι έχουν στα χέρια τους την διαχείριση αυτής της καταστάσεως να αντιληφθούν ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σάρκα, αλλά είναι και ψυχή και αυτή η ψυχή θέλει τροφή όπως και το σώμα και η τροφή της ψυχής είναι το Σώμα και το Αίμα του Δεσπότου Χριστού”, τόνισε ακόμα ο μητροπολίτης Θεολόγος.

Πηγη: orthodoxia.info
[ads-post] 

Όπως φαίνεται ο κύριος Θεολόγος μάλλον "ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν" μη έχοντας καμία επαφή με την κοινωνία... 

Δεν μπορεί να τα λέει όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, όταν καθημερινά θρηνούμε 100 νεκρούς, όταν τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού πάρα το lockdown δεν λένε να πέσουν κάτω από τα 1500, όταν τα νοσοκομεία μας είναι ασφυκτικά γεμάτα με 100% κάλυψη στις ΜΕΘ. 

Μάλλον η επαφή του με την κοινωνία είναι μηδενική όταν λογω του lockdown η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει εκμηδενηστει, βιώνοντας όλοι μας εκτός της υγειονομικής κρίσης και την οικονομική κρίση για άλλη μια φορα... 

Όταν πάρα τις υποδείξεις των ειδικών, πληθώρα ιερωμενων συνέχιζαν και συνεχίζουν να είναι αρνητές της πανδημίας διασπειροντας fake news, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να έχουν νοσήσει η ακόμα και να έχουν φύγει από τη ζωή πολλοί από τους ίδιους... 

Σε όλα αυτά το μόνο που ενδιαφέρει τον κύριο Θεολόγος δίνοντας αμέριστη "χριστιανική αγάπη" το τι θα συμβεί με τις εκκλησίες και τα παγκάρια της, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την ανθρώπινη ζωή του ποίμνιου του; 

Ποια ηταν η συνεισφορά της εκκλησίας στην κοινωνία όλο αυτό το διάστημα; 
ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ; 

Για πιο λόγο η Ελλαδικη Εκκλησια πρέπει να έχει άποψη για τα πάντα στο Ελληνικό κράτος και τη λειτουργία του ειδικά σε περιόδους κρίσεων; 

Κύριοι σοβαρευτείτε... Εάν δεν έχετε να προσφέρετε κάτι το ουσιαστικό, τουλάχιστον σωπάστε... 


*Γράφει ο
Pavlos Nikolaou


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Internet #Viral by MyWonderWall

Don't Miss
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP