Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κορωνοϊός - Γερμανία: Αυστηρό lockdown μέχρι τις 10 Ιανουαρίου με κλειστά μαγαζιά και σκληρά μέτρα

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

/ by Newsroom
bremem-christmas

Τα πιο σκληρά μέτρα, που θα μπουν σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα, κρίθηκαν αναγκαία λόγω της εκθετικής αύξησης των μολύνσεων - Τι θα ισχύει για εκκλησίες, σχολεία και παιδικούς σταθμούς 

Σε καθεστώς αυστηρού lockdown θα μπει η Γερμανία από την ερχόμενη Τετάρτη, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Οι πιο σκληροί περιορισμοί που συμφωνήθηκαν την Κυριακή από την Ανγκελα Μέρκελ και τους επικεφαλής των 16 κρατιδίων της χώρας, θα μπουν σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα, και θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουρίου 2021.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν, σύμφωνα με το DW, κλείσιμο των καταστημάτων (εκτός απο εκείνα που πουλάνε είδη πρώτης ανάγκης), κλείσιμο παιδικών σταθμών, συστάσεις για κλείσιμο επιχειρήσεων και προτροπή για τα παιδιά σχολικής ηλικίας να μείνουν σπίτι, όταν αυτό είναι εφικτό.

Τα νέα, πιο αυστηρά μέτρα έρχονται μετά την αποτυχία του μερικού lockdown να περιορίσει την έξαρση των κρουσμάτων και των θανάτων. «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για δράση. Έχουμε δει εκθετική αύξηση στις μολύνσεις τις τελευταίες μέρες και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να θρηνήσουμε πολλούς νεκρούς», δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν την «εβδομάδα προστασίας» πριν συναντηθούν με φίλους ή συγγενείς για τις γιορτές.
[ads-post] 
Σύμφωνα με το DW, οι νέοι περιορισμοί περιλαμβάνουν τα εξής: 
  • - Όλα τα καταστήματα και οι υπηρεσίες (εκτός από εκείνα που χαρακτηρίζονται πρώτης ανάγκης) θα κλείσουν ως τις 10 Ιανουαρίου,. Συμπεριλαμβάνονται τα κομμωτήρια που παρέμεναν ανοιχτά μέχρι στιγμής με το μερικό lockdown.
  • - Στα σχολεία άρεται η υποχρέωση φυσικής παρουσία. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ενθαρρύνονται να στείλουν τους μαθητές σπίτι και να συνεχίσουν τα μαθήματα online, όπως και να παρατείνουν τις σχολικές διακοπές μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

- Κλείνουν και οι παιδικοί σταθμοί, αλλά προβλέπεται ειδική άδεια μετ' αποδοχών για τους γονείς προκειμένου να φροντίζουν τα παιδιά τους. 

- Οι εργοδότες ενθαρρύνονται να εφαρμόσουν όσο το δυνατόν πιο ευρέως την τηλεργασία.
  • - Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

- Επιτρέπονται οι λειτουργίες στις εκκλησίες, με την προϋπόθεση να τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, όμως απαγορεύονται οι δημόσιες εμφανίσης από χορωδίες. 

- Απαγορεύεται η αγορά πυροτεχνημάτων για την Πρωτοχρονιά.

«Ο κορωνοϊός είναι εκτός ελέγχου. Για αυτό και τώρα χρειαζόμαστε μια εθνική προσπάθεια», δήλωσε σε δραματικό τόνο ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και πρόσθεσε ότι το σύνθημα είναι «ή όλα ή τίποτα», σε ό,τι αφορά το lockdown, «διαφορετικά η Γερμανία θα γίνει το προβληματικό παιδί της Ευρώπης». Σημειώνεται ότι για το κρατίδιό του, ο κ. Σέντερ ανακοίνωσε ήδη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 5:00.


Πηγη: protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP