Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Τροχαία ατυχήματα «μαϊμού»: Σπείρα πήρε 26.000 ευρώ από ηλικιωμένη στη Λάρισα – Επιχείρησε να αποσπάσει 1 εκατ. ευρώ στις Σέρρες

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

/ by Newsroom


Οργανωμένη και πολυμελής εγκληματική ομάδα φαίνεται πως κρύβεται πίσω από δεκάδες απόπειρες με τηλεφωνικές απάτες, που καταγγέλθηκαν τις τελευταίες μέρες σε περιοχές των Σερρών με πρόσχημα τα τροχαία ατυχήματα. Ως μέλος της συνελήφθη ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών 34χρονος Βούλγαρος, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο συμπατριωτών του, ένας εκ των οποίων φέρεται ως αρχηγικό μέλος.

Η συγκεκριμένη ομάδα, εξάλλου, εμπλέκεται -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- σε δύο απάτες που τελέστηκαν με το ίδιο πρόσχημα τον περασμένο Νοέμβριο, σε Σέρρες και Λάρισα, όπου δύο ηλικιωμένες πείστηκαν να καταβάλλουν το ποσό των 40.000 ευρώ, 15.000 στην πρώτη περίπτωση και 26.000 ευρώ στη δεύτερη. Τον τελευταίο καιρό, το κύκλωμα φέρεται πως επικέντρωσε την εγκληματική του δράση στο νομό Σερρών, επιχειρώντας να εξαπατήσει 38 ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους αξίωσε πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Όμως τα υποψήφια θύματα, ηλικιωμένα στην πλειονότητά τους, δεν πείστηκαν να καταβάλλουν χρήματα και απευθύνθηκαν στις τοπικές αστυνομικές Αρχές καταγγέλλοντας τα τηλεφωνήματα που δέχθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, οι δράστες, προσποιούμενοι άλλοτε τους γιατρούς και άλλοτε τους αστυνομικούς, τους καλούσαν στο τηλέφωνο, ισχυριζόμενοι δήθεν ότι τα παιδιά τους ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα και προκειμένου είτε να υποβληθούν σε χειρουργεία είτε να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου θα έπρεπε να καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Ο 34χρονος συλληφθείς φέρεται να ενεργούσε ως «εισπράκτορας» του κυκλώματος και από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του στην περίπτωση της απάτης στη Λάρισα. Στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, ενώ με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγείται στην Εισαγγελία Σερρών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και των υπόλοιπων συνεργών του.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP