Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Χρηστος Σταϊκούρας: Πότε πληρώνονται Επιστρεπτέα 5, επίδομα θέρμανσης και αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

/ by Newsroom

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των εκταμιεύσεων των μειωμένων ενοικίων στους ιδιοκτήτες, της οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, αλλά και του επιδόματος θέρμανσης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκουρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις στους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5. Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος κλείνει αύριο τα μεσάνυχτα, με πάνω από 653.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες να έχουν υποβάλει αίτηση. Μόλις κλείσει η πλατφόρμα, θα ξεκινήσει ο έλεγχος από την ΑΑΔΕ για τους πραγματικά δικαιούχους της συγκεκριμένης οικονομικής ενίσχυσης. Όπως επεσήμανε ο ΥΠΟΙΚ, από αντίστοιχους κύκλους Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχει παρατηρηθεί ότι ένα ποσοστό δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις (περίπου 100.000), κυρίως λόγω του ότι ο τζίρος δεν είναι τόσο μειωμένος. Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός είναι οι εκταμιεύσεις στους τελικούς δικαιούχους να αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα, με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί να κυμαίνεται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Ήδη από σήμερα ξεκινά η εκταμίευση των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισπράξει μειωμένα ενοίκια τον Νοέμβριο, ενώ στόχος είναι έως τις 15 Φεβρουαρίου να έχουν καταβληθεί και οι σχετικές αποζημιώσεις και για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Δεκεμβρίου. Όσον αφορά την αποζημίωση του 80% από το συμφωνηθέν ενοίκιο που δεν θα εισπράξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τον μήνα Ιανουάριο, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι στόχος είναι να καλυφθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Προς το τέλος του Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η εκταμίευση του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο φέτος κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ, σε πάνω από 690.000 δικαιούχους. Θα προηγηθεί η έκδοση ΚΥΑ για τα τελικά ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι.


Πηγή: naftemporiki.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP