Είναι αυτό το είδος των φιλελεύθερων δεξιών της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια των «μακεδονομάχων» με τις σάρισες και τις περικεφαλαίες κάνοντας τα στραβά μάτια όταν αυτοί επιχειρούσαν να εισβάλουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά ανατριχιάζουν με τους σκληροπυρηνικούς ακροδεξιούς των Ηνωμένων Πολιτειών που καταλαμβάνουν διά της βίας το κτήριο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον.

Είναι αυτοί οι liberals της Νέας Δημοκρατίας που ενοχλούνται από την αντιμεταναστευτική αισθητική του Τραμπ με τα τσιμεντένια σύνορα με το Μεξικό και τις ακροδεξιές μιλίτσιες που πυροβολούν μετανάστες, αλλά είναι υπέρμαχοι του φράχτη στον  Έβρο και συμπαραστέκονται στους αυτόκλητους φύλακες των συνόρων μας με τα δίκαννα και τις καραμπίνες όταν πυροβολούν «λαθροεισβολείς».

[ads-post] 

Είναι αυτοί οι κατ’ επίφαση φιλελεύθεροι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ασκήσουν σκληρή κριτική στην αντικοινωνική πολιτική του Τραμπ και να ορκιστούν δακρύζοντας πάνω στην αυτοβιογραφία του Ομπάμα, αλλά όταν πρόκειται για το κοινωνικό κράτος της χώρας τους, δεν βρίσκουν κανέναν λόγο να στηρίζουν με τους φόρους τους τα επιδόματα ανεργίας των τεμπέληδων και τα νοσήλια των ανασφάλιστων.

Είναι όλοι αυτοί που θεωρούν πολύ trendy το σύνθημα «Black Lives Matter», αλλά καταδικάζουν τα τρικάκια με σύνθημα «Και οι ζωές των φυλακισμένων μετράνε». Είναι αυτοί οι φιλελεύθεροι α λα γκρέκα, που πανηγύριζαν με το ίδιο πάθος όταν ο Μπάιντεν έπαιρνε την Πενσιλβάνια και ο Χρυσοχοΐδης το σπίτι του Ινδαρέ.


Πηγή: Η Αυγή (Πέτρος Κατσάκος)