Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Επιστολή του Χρήστου Μεγκλα σε αρμόδιους υπουργούς και φορείς για τη στήριξη επιχειρήσεων Ν. Σερρών που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

/ by Newsroom

Επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς και φορείς απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μεγκλας, με θέμα: ''ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ''.
[ads-post] 
Στην επιστολή του ο κ. Μεγκλας αναφέρει τα ακόλουθα:

Αξιότιμες/οι,

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν χθες στους Δήμους Βισαλτίας και Εμμανουήλ Παππά της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και την επίσκεψη κλιμακίου του Επιμελητηρίου Σερρών, που διαπίστωσε τις εκτεταμένες ζημίες που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις, κρίνουμε αναγκαία την άμεση επιτόπια καταγραφή των ζημιών και τη λήψη εκ μέρους της πολιτείας γενναίων μέτρων στήριξης τους. Ειδικότερα, προτείνουμε:

  • Χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης τόσο σε φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν.
  • Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την αποκατάσταση ζημίας σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες και εμπορεύματα και κατεστραμμένα φορτηγά αυτοκίνητα.
  • Αναστολή πληρωμής όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα, για έξι μήνες.
  • Αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών υποχρεώσεων τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα, για έξι μήνες.
  • Αναστολή δόσεων τραπεζικών δανείων για έξι μήνες.
  • Μη επιστροφή του 75% του ποσού των Επιστρεπτέων Προκαταβολών που τυχόν έχουν λάβει οι επιχειρήσεις.
  • Ένταξη στον 5ο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, χωρίς να απαιτείται ως προϋπόθεση η μείωση ποσοστού τζίρου.

Είμαστε σίγουροι ότι κατανοείτε την ιδιαίτερα δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις – μέλη μας και θα λάβετε άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα στήριξής τους, καθώς οι ζημίες αυτές έρχονται να προστεθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας από την πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητά τους.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Μέγκλας

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP