Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σ. Κοτσαμπάς: “Θα μας δώσουν τη λίστα θέλουν δε θέλουν – Να σεβαστούν το συνδικαλιστικό όργανο & τους θεσμούς”

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

/ by NewsRoom


Δεν έγινε ποτέ διαβούλευση με τη ΓΣΕΒΕΕ, τις τοπικές/κλαδικές Ομοσπονδίες και τα Επιμελητήρια, προκειμένου να χαρτογραφηθούν τα προβλεπόμενα, δίκαια και προς το συμφέρον των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων κριτήρια, για τη διαχείριση και διανομή του κονδυλίου από το ΕΣΠΑ και μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του προγράμματος “ΔΙΕΞΟΔΟΣ”, όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς, μιλώντας στο TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ και στην Ελένη Μωραΐτη.

Από τις 5/1/2021 η ΟΕΒΕΣΣ ζητά, και ακόμη δεν έχει λάβει, την αναλυτική λίστα των ονομάτων των σερραϊκών επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα οικονομικής, μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ενώ πρόσφατα, με επιστολή που απέστειλε προς τη ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε τη συνδρομή της για την απόκτηση της λίστας. “Δεν θέλουν να μας δώσουν τη λίστα” τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς, αφήνοντας να εννοηθεί σκοπιμότητα, την ίδια ώρα που στο πρόγραμμα στήριξης της Δυτικής Μακεδονίας, έχει παρατηρηθεί ευελιξία, καθώς έχουν προστεθεί άλλα 5 εκατ. ευρώ.

“Δεν θέλω προσωπική απάντηση, να απαντήσουν στο θεσμό”

Ζήτησε από την Περιφέρεια να επιδείξει τον απαραίτητο σεβασμό προς τους θεσμούς, καθώς επί αρκετές ημέρες δεν έχει έρθει απάντηση με επίσημα έγγραφα στα κατατεθέντα αιτήματα της Ομοσπονδίας, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από την Αντιπεριφέρεια, ούτε από το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, ενώ το επόμενο βήμα, αν συνεχίσει η σιωπή, θα είναι η διά νόμου δίοδος και μέσω εισαγγελέα, τόνισε.

Για την εστίαση 

Για τον κλάδο της Εστίασης ο Σωτήρης Κοτσαμπάς αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη της ΠΟΕΣΕ που έγινε και με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τονίζοντας τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να με το άνοιγμα του κλάδου, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, να ληφθούν και τα κατάλληλα μέτρα στήριξής του. Όσον αφορά στο άνοιγμα της Εστίασης η διαβεβαίωση που ελήφθη από τους Υπουργούς ήταν ότι η εστίαση θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει και μετά από διάλογο που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, εάν και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης ξεκαθάρισε ότι οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν συνολικό άνοιγμα των καταστημάτων τους, που δεν θα περιορίζεται σε ημίμετρα λειτουργίας στους εξωτερικούς μόνο χώρους, κάνοντας παράλληλα την πρόβλεψη ότι το άνοιγμα θα έρθει στις αρχές του Μαρτίου.

Από πλευράς της ΠΟΕΣΕ το κλίμα που επικρατεί μετά και τις συναντήσεις με τους Υπουργούς είναι η συγκρατημένη ικανοποίηση, μέσω της διαπίστωσης ότι η κυβέρνηση διατηρεί στα προβλήματα ώτα ακούοντα και επιδεικνύει την πρόθεση συνεργασίας, τηρουμένων πάντοτε των αναλογιών και των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Για το σερραϊκό λιανεμπόριο

Για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στη σερραϊκή αγορά τις πρώτες ημέρες του ανοίγματος του λιανεμπορίου και συγκεκριμένα έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα-αλυσίδες, σχολίασε πως πρέπει να ληφθούν από τους επαγγελματίες και ιδιώτες τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και τήρησης των αποστάσεων, ώστε να μη γυρίσει “μπούμερανγκ” η κατάσταση στα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου και στους λοιπούς επαγγελματίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP