Ανοίγουν ελεύθερα και χωρίς ραντεβού τα καταστήματα τη Δευτέρα - Όλες οι λεπτομέρειες και οι ΚΑΔΑνοίγουν ελεύθερα και χωρίς ραντεβού τα καταστήματα τη Δευτέρα 18 Ιανουαριου, χωρίς στην ουσία να λειτουργήσει ποτέ το click in shop που είχε προαναγγελθεί. Δίωρο περιθώριο θα έχουν οι καταναλωτές για τα ψώνια με απαραίτητη προϋπόθεση το SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κου Άδωνι Γεωργιάδη επανεκκινούν τη λειτουργία τους από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, οι Υπηρεσίες Διαιτολογίας, οι Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, οι Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος και τα ΚΤΕΟ. 

◾️ Διατηρούνται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ., η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων και ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.
◾️ Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
◾️ Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
◾️ Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
◾️ Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.
◾️ Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
◾️ Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Δείτε τους ΚΑΔ και τους κανόνες λειτουργίας εδώ:
Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr