Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

ΠΟΕΔΗΝ: Εμβολιαστικά Κέντρα - Ποια είναι η πραγματικότητα

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

/ by Newsroom


Τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν είναι ελάχιστα.

Στους περισσότερους νομους   λειτουργούν δύο, ένα στο  νοσοκομείο της πόλης και ένα σε κέντρο υγείας αστικού ή αγροτικού τύπου.  Για παράδειγμα στο νομο Αρτας λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα  ένα  στο νοσοκομείο και  ένα στο κεντρο υγείας αστικού τύπου που βρίσκεται μέσα στη πόλη. Άπό όλες τις περιοχές του νομού οι ηλικιωμένοι μεταβαίνουν για να εμβολιασθούν στη πόλη σε μεγάλες αποστάσεις σε κακές καιρικές συνθήκες με απροσπέλαστους δρόμους πολλές φορές.

Το ίδιο ως δεύτερο  παράδειγμα στη Θεσσαλία. Σε κάθε νομό λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα. Του νοσοκομείου και ένα σε κέντρο υγείας. Οι ηλικιωμένοι διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να τα προσεγγίσουν.  Στο νομό Λάρισσας από τα Φάρσαλα  στους ηλικιωμένους κλείνονται  ραντεβού μέσω της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην Ελασσόνα 90 χιλιόμετρα μακριά. 

Σε πολλές περιπτώσεις   κλείνονται  ραντεβού όχι στο πιο κοντινό  εμβολιαστικό κέντρο  από το τόπο κατοικίας. Αναγκάζονται έτσι  για να κλείσουν  ραντεβού  στο πιο κοντινό εμβολιαστικό κέντρο να   δίνουν άλλον ταχυδρομικό κώδικα από το τόπο κατοικίας.

Από Δευτέρα τα πρόβλήματα και οι καθυστερήσεις θα μεγιστοποιηθούν  καθ ότι τα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων ξεκινάνε τη δεύτερη δόση  εμβολίου των υγειονομικών  και δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν τόσους  πολίτες.. Τα ραντεβού πάνε πίσω.   

Πολλά εμβολιαστικά κέντρα   σε κέντρα υγείας είναι σε ετοιμότητα να λειτουργήσουν αλλά  οι εντολές είναι να ξεκινήσουν από 5 έως 10 Φλεβάρη. 

Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα και τη μεταφορά των εμβολίων.Πολλά από τα 1018 εμβολιαστοκά κέντρα σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν σε αγροτικά, σε  περιφερειακά ιατρεία  και  σε κέντρα υγείας χωρίς προσωπικό.  Αναθεωρούν τώρα  το σχεδιασμό και αποφασίζουν τη μη λειτουργία τους για λόγους ασφαλείας.

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι  η  αναγκαστική λειτουργία  κέντρων υγείας μόνο ως  εμβολιαστικά κέντρα λόγω  ελλειπούς στελέχωσης θα διαταράξει την 24ωρη λειτουργία. Δεν θα είναι δυνατή η  καθημερινή εφημερεία για έκτακτα περιστατικά και θα ακυρωθεί η    εξέταση χρόνιων ασθενών.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP