Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κορωνοϊός: Παράταση του lockdown έως τις 18 Ιανουαρίου - Κλειστά κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

/ by Newsroom


Την παράταση του lockdown έως τις 6 το πρωί της 18ης Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως σημείωσε, κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων έως τις 18 Ιανουαρίου και αυτό το διάστημα δεν θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο και θα παραμείνουν κλειστά κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών. Παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος. Σε ισχύ θα παραμείνουν και τα μέτρα σχετικά με τη λειτουργία των χώρων λατρείας, δηλαδή τέλεση λειτουργιών και θρησκευτικών τελετών χωρίς πιστούς. Η ατομική λατρεία είναι δυνατή, στο πλαίσιο άλλης επιτρεπόμενης μετακίνησης. Στις κηδείες επιτρέπεται η συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως εννέα άτομα.

Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις τόνισε πως είναι υποχρεωτική η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό και η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.


Όσον αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων, εξακολουθούν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες, με ορισμένες επιπλέον δίκες, ιδίως εκούσιας δικαιοδοσίας. Την ίδια στιγμή, παραμένουν σε ισχύ τα υφιστάμενα μέτρα, που μεταξύ άλλων προβλέπουν ανώτατο όριο 15 ατόμων στην αίθουσα, καθώς και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Επίσης, από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 16-17 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι αγώνες της Σούπερλιγκ 2 και της volley league με όλα τα υγειονομικά αυστηρά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη super league 1 και χωρίς παρουσία κοινού.

Σημειώνεται ότι πλέον τα μέτρα που θα ισχύουν θα ανακοινώνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, όπως και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, διευκρίνισε.

Σχετικά με τους προς κατάταξη υπόχρεους Στρατιωτικής Θητείας με την 2021 Α' ΕΣΣΟ, οι νεοσύλλεκτοι μπορούν κατά τη μετάβασή τους στα σημεία κατάταξης να συνοδεύονται από τους γονείς τους και μόνο. Κατά τη μετάβαση, θα πρέπει να έχουν μαζί τους το φύλλο πορείας τους. Για την επιστροφή τους, οι γονείς πρέπει να έχουν βεβαίωση που θα χορηγείται από τις πύλες των κέντρων κατάταξης. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι θα υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου για Covid-19 για προφανείς προληπτικούς επιδημιολογικούς λόγους.
[ads-post] 
Τι θα ισχύσει για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα μας

Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα μας έως και την 21η Ιανουαρίου, από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ' οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής για επτά ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form (PLF). Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνεται σε όλους και rapid test κατά την άφιξη. Παράλληλα, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα μας πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους και να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα PLF.

Το lockdown έχει συμβάλει στη μείωση της διασποράς στην κοινότητα, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και υπογράμμισε πως Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη Βοιωτία, τη δυτική Αττική, την Κοζάνη, τη Ροδόπη και από χθες στη Χαλκιδική, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Internet #Viral by MyWonderWall


Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP