Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Νίκος Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το lockdown για μία εβδομάδα - Ποια περιοριστικά μέτρα παραμένουν, τι αλλάζει

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

/ by Newsroom


Για τουλάχιστον ακόμη μια εβδομάδα παρατείνεται το lockdown στη χώρα. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας παραμένουν τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για άλλη μια εβδομάδα. Συγκεκριμένα, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, καθώς και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί (με τις εξαιρέσεις που έχουν προβλεφθεί), ενώ διατηρούνται τα SMS στο 13033 και οι έντυπες δηλώσεις. Επίσης, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος. Από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου στο πλαίσιο της πρόληψης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες. Στην περίπτωση αυτή το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα - δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.

Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αλλάζει ο αριθμός των επιβαινόντων στα ταξί. Συγκεκριμένα επιτρέπονται 2 επιβαίνοντες πλέον πλην του οδηγού. 

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET).

Επιτρέπεται, επίσης, σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

Επίσης, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία με φυσική παρουσία των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι στις επιβαρυμένες περιοχές στις οποίες ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το σύστημα της τηλε-εκπαίδευσης, ενώ τα Γυμνάσια θα λειτουργούν δια ζώσης. Επίσης, από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ (όχι όμως τα ΟΠΑΠ Play) υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP