Κιμαδόπιτα Ολικής Άλεσης με Κασέρι



Υλικά:
  • 4 φύλλα χωριάτικα Κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κασέρι
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. χυμό ντομάτας
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  • Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε την κιμαδόπιτα.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα ρίχνουμε σ΄ένα τηγάνι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τα σωτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν, περίπου για 20 λεπτά.
  • Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τον κιμά χωρίς ελαιόλαδο μέχρι να στεγνώσει και να καβουρδιστεί.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά συνεχίζοντας το σωτάρισμα.
  • Τέλος προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  • Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το κασέρι τριμμένο, το αυγό και τον μαϊντανό. 
  • Σε ταψί 30 εκ. στρώνουμε τα 2 φύλλα, τα οποία ραντίζουμε μεταξύ τους με ελάχιστο ελαιόλαδο, και από επάνω προσθέτουμε το μείγμα με τον κιμά που ετοιμάσαμε.
  • Κλείνουμε την κιμαδόπιτα με τα άλλα δύο φύλλα, τα οποία λαδώνουμε μεταξύ τους ξανά και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι στις αντιστάσεις στους 180ο C για 50 περίπου λεπτά.
Tips:
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος κιμά θέλουμε για να φτιάξουμε την κιμαδόπιτα
  • Χρησιμοποιούμε όσα και όποια μπαχαρικά μας αρέσουν
  • Το κασέρι μπορεί ν΄αντικατασταθεί με πιο ελαφρύ κίτρινο τυρί
  • Αν ο κιμάς έχει αρκετά υγρά, προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ή κορν φλάουρ

Καλή σας όρεξη...

ΧΕΛΛΑΔΑ


Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr