Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Πρώτη προτεραιότητα η εύρεση κατάλληλων χώρων για τη δημιουργία νηπιαγωγείων

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

/ by NewsRoom

Για τον Δήμο Σερρών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η εύρεση κατάλληλων χώρων για τη δημιουργία νηπιαγωγείων.

Επειδή διαπιστώνουμε ότι το θέμα του αιτήματος του Δήμου Σερρών για την αλλαγή χρήσης του κτηρίου του ΟΑΕΔ, που εγκρίθηκε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκάλεσε μία συζήτηση, η οποία κατά την άποψή μας διεξάγεται σε λάθος βάση, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το συγκεκριμένο κτήριο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει νηπιαγωγείο, όπως αποφάνθηκε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Σερρών για τους εξής λόγους:

1. Για να λειτουργήσει το νηπιαγωγείο θα έπρεπε να καταργηθεί ο κοινόχρηστος χώρος, που είναι χαρακτηρισμένος ως πλατεία, ώστε να αποτελέσει την αυλή του σχολείου διαταράσσοντας έτσι το ισοζύγιο κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή.

Ως εκ τούτου η αλλαγή χρήσης του κτηρίου με χαρακτηρισμό «αίθουσα συγκεντρώσεως» σε νηπιαγωγείο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΗ, καθώς με βάση τις πολεοδομικές διατάξεις σε περιπτώσεις τροποποίησης εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και οικισμών δεν επιτρέπεται η μείωση της συνολικής επιφάνειας των κοινόχρηστων χώρων.

2. Ένας επιπρόσθετος λόγος που η δημιουργία νηπιαγωγείου εντός της πλατείας των Εργατικών Κατοικιών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, είναι ότι η πλατεία ανήκει ιδιοκτησιακά και εξ αδιαιρέτου σε όσους ιδιοκτήτες έχουν οριστικό παραχωρητήριο από τον ΟΕΚ, δηλαδή ο καθένας από τους δικαιούχους έχει ποσοστό επί της συνολικής έκτασης.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το αίτημα για αλλαγή χρήσης του κτηρίου του πρώην ΟΕΚ για τη δημιουργία νηπιαγωγείου κρίθηκε ως μη σύννομο, η Δημοτική Αρχή πρότεινε και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρηθεί το κτήριο στον Δήμο Σερρών, προκειμένου να δημιουργηθεί το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα Δημοτικό Μουσείο για το Εφεδρικό Κίνημα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών.

Την ίδια στιγμή, με στόχο τη λύση των προβλημάτων στέγασης των νηπιαγωγείων ο Δήμος Σερρών προχωρά άμεσα στη δημιουργία προσωρινών εγκαταστάσεων για το 21ο Νηπιαγωγείο και για παράρτημα του 24ου Νηπιαγωγείου στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 8ου - 25ου Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Επιπλέον, δρομολογείται η ανέγερση νηπιαγωγείου δίπλα στο 4ο Λύκειο μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ, ενώ παράλληλα διερευνώνται διαθέσιμα και κατάλληλα οικόπεδα στην πόλη για την ανέγερση ενός ακόμη νηπιαγωγείου.

Η ανάγκη για σύγχρονα και λειτουργικά νηπιαγωγεία αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή έναν στόχο αδιαπραγμάτευτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP