Ψάχνετε μια συνταγή για ένα γεύμα υγιεινό και νόστιμο; Αυτή η συνταγή για κουνέλι στον φούρνο, ίσως είναι αυτό που χρειάζεστε. Το κουνελίσιο κρέας έχει υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης, χαμηλά ποσοστά λίπους και είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά. Είναι ένα ιδανικό γεύμα που θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι αφού είναι γευστικό και ιδιαίτερα θρεπτικό.
Υλικά:
- 1 κουνέλι
- 2 λεμόνια (χυμός)
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. βούτυρο
- 2 κεσέδες γιαούρτι
- 5 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά ετοιμάζουμε το κουνέλι μας, το καθαρίζουμε και το αλείφουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Έπειτα το βάζουμε σε ένα ταψί, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λάδι, το βούτυρο και λίγο νεράκι.
- Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε ώσπου να μαλακώσει και να ροδοκοκκινίσει.
- Αμέσως μετά το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για λίγο έξω.
- Στην συνέχεια χτυπάμε σε ένα πιάτο τα αυγά μας.
- Σε ένα βαθύ μπωλ, ρίχνουμε το γιαούρτι μας το οποίο αραιώνουμε με νερό, ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τα αυγά μέσα, χτυπώντας τα όλα μαζί πολύ καλά.
- Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα γύρω από το κουνέλι και το βάζουμε ξανά στον φούρνο όπου θα το ψήσουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να δέσει.
- Και αυτό ήταν, το κουνέλι στο φούρνο με γιαούρτι είναι έτοιμο.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει.
- Σερβίρουμε αμέσως και καλή μας απόλαυση!
Tips:
- Αν θέλουμε προσθέτουμε μια κουταλιά κορν φλάουρ στο μείγμα μας με το γιαούρτι, για να δέσει.
- Καλό θα ήταν να καλύψουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο την πρώτη φορά που θα το βάλουμε στον φούρνο, για να κρατήσει την ζουμερότατα του.
- Ταιριάζει τέλεια με πατατούλες ριγανάτες.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου