Οι κρέπες είναι οι αγαπημένες μικρών και μεγάλων. Σίγουρα, οι γλυκές έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στις προτιμήσεις, όμως και οι αλμυρές μπορούν να γίνουν εξίσου λαχταριστές. Σας έχουμε, λοιπόν, συνταγή, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Αλμυρές κρέπες, με τυρί κρέμα και κοτόπουλο.
Υλικά:
- Φιλέτο κοτόπουλο μαγειρεμένο και κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ τυρί κρέμα
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις κρέπες:
- 250 γρ φρέσκο γάλα
- 125 γρ αλεύρι
- 2 αυγά
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το αλεύρι, τα αυγά, ενώ προσθέτετε λίγο αλάτι.
- Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και ρευστό.
- Αλείφετε το τηγάνι με λίγο βούτυρο και το αφήνετε να κάψει καλά.
- Παίρνετε από το μείγμα, μισό φλυτζάνι του καφέ και το περιχύνετε στο τηγάνι, ώστε να πάει παντού.
- Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για 1 με 2 λεπτά.
- Μόλις, ροδίσει την γυρίζετε από την άλλη πλευρά.
- Με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνετε και τις υπόλοιπες κρέπες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους κύβους του κοτόπουλου, με τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σωτάρετε αυτό το μείγμα σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις, είναι έτοιμο, το αφήνετε λίγο στην άκρη, μέχρι να κρυώσει.
- Κατόπιν, απλώνετε στη μία πλευρά κάθε κρέπας το τυρί κρέμα.
- Παίρνετε λίγο από το μείγμα με το κοτόπουλο και τη γεμίζετε.
- Τις κλείνετε και είναι έτοιμες.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου