Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. συμμετέχει στο Δίκτυο Πόλεων της Βορειου Ελλάδας

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

/ by NewsRoom

Οι πόλεις της Β. Ελλάδας συνεργάζονται για την τοπική ιστορία και την παράδοση… 

Ο Δήμος Σερρών, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) , δηλώνει παρών στο νέο δίκτυο πόλεων της Β. Ελλάδας, που γεννιέται με πρωτοβουλία του Goethe- Institute Thessaloniki, στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab.

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, με την ονομασία «Tale of X Cities» , που έχει σκοπό να φέρει μέσω της τέχνης πιο κοντά τόσο τους φορείς, όσο και τους κατοίκους των πόλεων της βόρειας Ελλάδας, ξεκινά στις 3 Μαρτίου 2021 και θα συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί με ένα φεστιβάλ. Το «Tale of X Cities», με πρωτοβουλία του Goethe Institut Thessaloniki, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο πόλεων, στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab, που υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ArtBOX και σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.

Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ήδη 20 φορείς από 11 πόλεις, οι οποίοι και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα κι έδωσαν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

Το «Tale of X Cities» περιλαμβάνει δύο φάσεις:
• εργαστήρια ανοιχτά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων κι 
• ένα φεστιβάλ στο οποίο  θα παρουσιαστούν τα έργα που θα δημιουργηθούν  από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. 

Το εργαστήριο και το φεστιβάλ υλοποιούνται τόσο διαδικτυακά, όσο και σε φυσικούς χώρους, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, λειτουργώντας ως πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινοτήτων και φορέων της Β. Ελλάδας.

Το πρόγραμμα εστιάζει σε θέματα που σχετίζονται με την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τα τρέχοντα ζητήματα και παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας, πληροφοριών και επικοινωνίας. Υλοποιείται από ομάδα ειδικών από διαφορετικούς τομείς (λογοτεχνία, δημοσιογραφία, κινηματογράφο, φωτογραφία, πολιτιστική διαχείριση) που παρέχουν θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις για την αφήγηση-μικρών και μεγάλων ιστοριών με διαφορετικά μέσα. 

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από τη σχετική φόρμα που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.commonlab.info). 

Να επισημανθεί ότι το όλο project είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες κι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή όσοι από τους Σερραίους δημότες το επιθυμούν χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό (πχ.ηλικίας, επαγγέλματος, εμπειρίας). 

Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, οι συμμετέχοντες δημιουργούν έργα που παρουσιάζονται σε ένα τελικό Φεστιβάλ, το οποίο υλοποιείται σε φυσικό χώρο στις συμμετέχουσες πόλεις καθώς και στο διαδίκτυο, φέροντας σε επαφή τις κοινότητες και δημιουργώντας ένα δίκτυο κοινοτήτων και φορέων των πόλεων της Βόρειας Ελλάδας. 

Το εργαστήριο υλοποιείται από ομάδα ειδικών από διαφορετικούς τομείς (λογοτεχνία, κινηματογράφο, φωτογραφία, ήχο, δημοσιογραφία) που παρέχουν θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις, υπό την συνολική επιμέλεια της εικαστικού Έλλης Χρυσίδου και με την υποστήριξη της ομάδας της ArtBOX - του θεωρητικού τέχνης Δρ. Σωτήρη Μπαχτσετζή, του καλλιτεχνικού διευθυντή Χρήστου Σαββίδη και της επιμελήτριας Λυδίας Χατζηιακώβου. Την γενική διεύθυνση του προγράμματος έχουν η Διευθύντρια του Goethe-Institut Thessaloniki, Beate Koehler, και ο υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος του Goethe-Institut Thessaloniki, Άρης Καλόγηρος.

Ειδικοί
—Έλλη Χρυσίδου, Εικαστικός - Υπεύθυνη του Εργαστηρίου
— Σώτη Τριανταφύλλου, Συγγραφέας - Λέγοντας ιστορίες - Do’s & Dont’s 
— Αννίτα Μορδεχάι, Δημοσιογράφος - Συνέντευξη και προφορική ιστορία
— Στέφανος Τσακίρης, Φωτογράφος - Βασικές αρχές φωτογραφίας
— Αντώνης Βαλλινδράς, Κινηματογραφιστής - Βασικές αρχές κινούμενης εικόνας
​— Xρήστος Σαββίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής - Πώς κάνω ένα Φεστιβάλ;

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν έως της Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, ενώ το εργαστήριο θα αρχίσει την Τετάρτη 3/3/2021.

Οι Ημερομηνίες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι από 3 Μαρτίου έως 19 Μαΐου 2021 και οι ημέρες και ώρες συναντήσεων: κάθε Τετάρτη, 18:00 19:30 (εκτός Μ.Τετάρτης). Θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες και υποστήριξη στους συμμετέχοντες, προκειμένου να εξοικειωθούν με την χρήση της εφαρμογής. Δεν απαιτείται χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού για τη συμμετοχή και την  παραγωγή των έργων.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα θα καταγραφεί και αξιολογηθεί από Πανεπιστήμιο της Ελβετίας, ενώ θα δοθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους.

Η φόρμα συμμετοχής είναι διαθέσιμη εδώ: https://www.commonlab.info/how-to-participation-form.html.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Internet #Viral by MyWonderWall


Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP