Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σέρρες: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον πρώην δήμαρχο Σερρών Γιώργο Γεωργούλα

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

/ by NewsRoom


Έφυγε χθες από την ζωή πλήρης ημερών ο δικηγόρος και πρώην Δήμαρχος Σερρών Γεώργιος Γεωργούλας σε ηλικία 90 ετών

Ο εκλιπών διετέλεσε Δήμαρχος Σερρών από το 1982 έως το 1986
Ο Γιώργος Γεωργούλας γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών

Το 1975 εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος. Διετέλεσε ο πρώτος Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών μετά την μεταπολίτευση, μια θέση από την οποία παραιτήθηκε για να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ το 1977.Το 1978 ήταν ο πρώτος κοινός υποψήφιος όλου του προοδευτικού χώρου στην πόλη των Σερρών, ενώ το 1981 βγαίνει πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Το 1982 εκλέγεται δήμαρχος των Σερραίων

Ο εκλιπών απέκτησε δυο παιδιά και ευτύχησε να δει και δυο δισέγγονα. 

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 15:30 μ.μ. στη Μητρόπολη Σερρών.


Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε μήνυμά του για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Σερρών Γιώργου Γεωργούλα τονίζει:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του πρώην Δήμαρχου Σερρών Γιώργου Γεωργούλα.

Υπήρξε ένας εξαιρετικός άνθρωπος με πολλή αγάπη για τον τόπο μας και με πλούσιο έργο στην τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία, εντιμότητα και εργατικότητα.

Ο Γιώργος Γεωργούλας άφησε σημαντική παρακαταθήκη ήθους και κοινωνικής προσφοράς. Μία προσφορά που συνεχίζει να υπηρετείται επάξια στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον γιο του, Αντώνη Γεωργούλα.

Η μνήμη του θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την Αυτοδιοίκηση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής στον εκλιπόντα ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, να αποδοθούν όλες οι προβλεπόμενες τιμές στον πρώην Δήμαρχο του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών στην τελετή της κηδείας του και ο Δήμαρχος Σερρών να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.
Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεστεί με δημοτική δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Δημάρχου.
Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση μετά από αυτή.
Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και εν γένει Δημοτικά κτήρια την ημέρα της κηδείας.
Να επιδοθεί ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και αυτό να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Συλλυπητήρια από το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Σερρών ΣΥΡΙΖΑ

Καλό ταξίδι Δήμαρχε

Αποχαιρετούμε  σήμερα, τον τ. Δήμαρχο Σερρών Γιώργο Γεωργούλα  που «έφυγε» στα 91 του χρόνια για το μεγάλο ταξίδι της μνήμης. 

Αποχαιρετούμε έναν πραγματικό φίλο και συναγωνιστή, έναν καλό άνθρωπο που όσοι τον γνωρίσαμε  και συνεργαστήκαμε μαζί του κρατάμε τις πιο γλυκές αναμνήσεις. Ένα πιστό Δημοκράτη που δε διαχώριζε τους ανθρώπους ανάλογα με τις πολιτικές τους προτιμήσεις αλλά με βάση την προσήλωσή τους σε αρχές και αξίες.

Πνευματώδης, μαχητής, ανήσυχος, ερευνητής, , ευπατρίδης  πολιτικά, κοινωνικά ευαίσθητος, αλληλέγγυος, γλεντζές, πάντα νέος ο Γιώργος Γεωργούλας. Πήρε μαζί του κάτι δικό μας.Ευαίσθητος, ανήσυχος, ανοιχτός στους ανθρώπους. Με το δίκιο και την αλήθεια, ταξιδιώτης του ανοιχτού ορίζοντα, πάντα με το γέλιο στα χείλη.

O Γιώργος Γεωργούλας  έφυγε για πάντα. Χωρίς να προλάβουμε ποτέ να του εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη  μας για την προσφορά του στον τόπο .

Αλλά θα μείνει πάντα στο νου και στην καρδιά μας. Η ακεραιότητά του, το ήθος του, η προσφορά του, το έργο του. Υπήρξε, ένας καινοτόμος «εργάτης» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένας οραματιστής Δήμαρχος. Η πόλη των Σερρών  οι δημοκρατικοί πολίτες η τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι μας τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση. Κέρδισε επάξια, το σεβασμό και την εκτίμηση όλων.  Καλό ταξίδι Δήμαρχε.

 Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζουμε  τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

Συλλυπητήριο μήνυμα από την ΟΕΒΕΣΣ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΒΕΣΣ εκφράζουν την ειλικρινή τους θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Γεωργούλα, ενός πολιτικού άνδρα, που υπηρέτησε τον τόπο του και τον Δήμο των Σερρών ως Δήμαρχος. 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.


Πηγη: epiloges.tv


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP