Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

"Βόμβα" Κικίλια: Εισήγησή μου είναι ένα καθολικό lockdown στην Αττική

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

/ by Newsroom

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ, δήλωσε πως αν και σήμερα τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, τότε εισήγησή του θα είναι ένα καθολικό lockdown στην Αττική. "Είμαι προβληματισμένος και ανήσυχος" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε πως οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και καθίσταται έτσι αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

"Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα" τόνισε.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την περίοδο 24/1-3/1 είχαμε σημαντική αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Αυτά είναι τρία στοιχεία, που μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν" συμπλήρωσε. "Δίνουμε μάχη με το χρόνο τώρα, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Πρέπει να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο. Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, η εισήγησή μου θα είναι στην επιτροπή ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τέτοιο, τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση σύντομα. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή. Πάντα η επιτροπή εισηγείται, εγώ οφείλω να παραθέσω όλα τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου» περιέγραψε.

"Η επιτροπή κάνει καλά την δουλειά της και εισηγείται σωστά με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα" σημείωσε. "Όλες οι χώρες πηγαίνουν σε μέτρα. Μέτρα λαμβάνονται για να περιοριστεί η Covid και σταδιακά ξανανοίγουν. Αυτό γίνεται σε αυτή την πανδημία" πρόσθεσε.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP