Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ήρθε και στην Ελλάδα το μικρό ηλεκτρικό SUV της Mercedes - Ποια η τιμή του;

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

/ by Newsroom

Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι το τελευταίο μέλος της οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes. Ο λόγος για το «αδελφάκι» της GLA, την EQA.

Στο λανσάρισμα αμιγώς αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που ανήκουν στην οικογένεια EQ προχωρά η Mercedes. Πιο πρόσφατο μέλος είναι η εντυπωσιακή EQA, η οποία βασίζεται στη GLA και συνιστά το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας από τη Στουτγάρδη.

Σε πρώτο στάδιο, το φως της δημοσιότητας είδε η βασική έκδοση EQA 250, η οποία «φορά» έναν ηλεκτροκινητήρα των 190 ps (375 Nm ροπής), και μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 66,5 Kwh. 

Η αυτονομία του μοντέλου, βάσει WLTP αποτυπώνεται σε 426 χλμ., η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,9 sec, η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 160 χλμ./ώρα, ενώ φέρει εξαιρετική αεροδυναμική, την οποία επιβεβαιώνει ο συντελεστής 0,28 Cd.

Σχεδιαστικά, το νεότευκτο μοντέλο παραπέμπει σε GLA, αλλά έχει υιοθετήσει και μια σειρά στοιχείων που αναδεικνύουν την ηλεκτρική της υπόσταση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι μπλε λεπτομέρειες στους κεντρικούς προβολείς, η οριζόντια λωρίδα στη μάσκα σε… ρόλο φωτεινής υπογραφής όπως και η κλειστή μαύρη γρίλια.

Φόρτιση

Για τη φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή οχήματος των 11kW, ο χρόνος φόρτισης σε wallbox ή σταθμό  είναι λίγο λιγότερο από 6 ώρες (10-100% χωρητικότητας). Με το βασικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος και σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η φόρτιση από 0 στο 80% η μπαταρία φορτίζει σε 30 λεπτά.

Βασικός εξοπλισμός της EQA για την Ελλάδα

Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών,  Προβολείς LED High Performance , Επένδυση με συνθετικό δέρμα / ύφασμα, Πακέτο άνεσης καθισμάτων με υποστήριξη μέσης 4 σημείων, MBUX multimedia σύστημα με 2 οθόνες 7.25 ιντσών, Ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων, Κάμερα οπισθοπορείας THERMATIC, αυτόματος κλιματισμός, Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών,  Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, Ενεργή υποβοήθηση πέδησης, Πακέτο φωτισμού και ορατότητας Ράγες οροφής αλουμινίου, Καλώδιο φόρτισης 11kW για wallbox, Καλώδιο φόρτισης για οικιακή πρίζα (σούκο).

Σημειώνεται πως για περιορισμένο χρονικό διάστημα λίγο μετά την είσοδο της EQA στην αγορά, θα διατίθεται η έκδοση Edition 1. Tο εξωτερικό αυτής της περιορισμένης, ειδικής έκδοσης συνδυάζει στοιχεία του πακέτου εξοπλισμού Night με στοιχεία από τη γραμμή AMG.

Εναλλακτικές εκδόσεις εξοπλισμού και πακέτα εξοπλισμού

Με την EQA, προσφέρονται δυο εναλλακτικές γραμμές εξοπλισμού, η Electric Art και η AMG με οπτικό πακέτο AMG στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό. Επίσης προσφέρονται τρία διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού.

Το πακέτο Advanced (περιλαμβάνεται στην έκδοση Edition 1) προσθέτει στοιχεία άνεσης και ασφάλειας επιπλέον των βασικών χαρακτηριστικών της EQA. Στο εσωτερικό, δύο οθόνες 10.25 ιντσών συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν μία ευρεία οθόνη (Widescreen Cockpit). Ο οδηγός υποστηρίζεται από συστήματα υποβοήθησης όπως Blind Spot Assist, το πακέτο καθρεπτών και το πακέτο parking με κάμερα οπισθοπορείας.

Το πακέτο Premium επιπλέον των χαρακτηριστικών του πακέτου Advanced προσθέτει ασύρματη φόρτιση και σύνδεση μέσω Bluetooth, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό Thermotronic, πακέτο άνεσης Keyless Go, προηγμένο ηχοσύστημα advanced Sound System, MBUX – πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα, θερμαινόμενα καθίσματα.

Το πακέτο Premium Plus επιπλέον των χαρακτηριστικών του πακέτου Premium προσθέτει μία πανοραμική οροφή, το ηχοσύστημα Burmester ® surround, το πακέτο πάρκινγκ με κάμερα 360° μοιρών και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού με λειτουργία μνήμης.

Η νέα EQA είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά με τιμή 43.600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης.


Πηγη: newsauto.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP