Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: "Η Επέτειος του 1821 πρέπει να μας ενώνει όλους"

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

/ by Newsroom

Η Επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 είναι μία Επέτειος που πρέπει να ενώνει όλους μας. 

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνταν και κινείται η Δημοτική Αρχή.

Για αυτόν τον λόγο, ο Δήμος Σερρών υπήρξε από τους ελάχιστους Δήμους πανελλαδικά, που προχώρησε στη σύσταση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» με σκοπό την επεξεργασία προτάσεων για τον λαμπρότερο και αρτιότερο εορτασμό της μεγάλης μας επετείου. 

Στην επιτροπή αυτή, σε κλίμα ενότητας και σεβασμού των διαφορετικών απόψεων, συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι από όλες σχεδόν τις παρατάξεις, αλλά και δημότες μας, διατυπώνοντας τις προτάσεις τους. 

ΟΛΕΣ οι υποβληθείσες προτάσεις ενσωματώθηκαν στο κείμενο συμπερασμάτων με το οποίο η Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της και υπέβαλε σε επίσημη τελετή στον Δήμαρχο Σερρών. 

Η κατάρτιση, όμως, του τελικού προγράμματος δράσεων για τον εορτασμό της μεγάλης επετείου είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. 

Το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Σερρών σε συνέντευξη Τύπου στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις προτάσεις, τις οποίες ομόφωνα ενέκρινε η επιτροπή «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021». 

Η Δημοτική Αρχή σαφέστατα θα επιθυμούσε να είχε τη δυνατότητα να ανακοινώσει πολύ περισσότερες δράσεις χωρίς να υπάρχουν οι περιορισμοί της πανδημίας. 

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε ήδη, το πρόγραμμα δράσεων του Δήμου μας θα εμπλουτίζεται με επιπλέον δράσεις, αναλόγως των επιδημιολογικών εξελίξεων. 

Οι όποιες επιπλέον δράσεις, δε, επιλεγούν θα αντλούνται από την ιδιαίτερα σημαντική δεξαμενή ιδεών και προτάσεων της Επιτροπής.

Σε ότι αφορά στη συνεργασία με τον καλλιτέχνη Εύρυτο πρέπει να υπογραμμιστούν τα εξής:

Προφανώς δεν ήταν δυνατόν να συζητηθεί στην επιτροπή «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» η συγκεκριμένη συνεργασία, διότι όταν η επιτροπή ολοκλήρωσε τις προτάσεις της, ο Εύρυτος δεν είχε αρχίσει ακόμη την καλλιτεχνική του παραγωγή με τη δημιουργία έργων που αφορούν τους ήρωες της Επανάστασης του 1821. 

Επιπλέον, όταν πριν από περίπου έναν μήνα προσκλήθηκε ο καλλιτέχνης, ουδεμία αναφορά ή καταγγελία υπήρχε. Αντιθέτως, μόνο εγκωμιαστικά σχόλια υπήρχαν για το έργο του καλλιτέχνη. 

Είναι φανερό από την απλή αντιπαραβολή των έργων που υπογράφει ο καλλιτέχνης και εκείνων που καταγγέλλονται ως δικά του, ότι ούτε η αισθητική ούτε η υπογραφή τους συμπίπτουν. 

Είναι άξια απορίας, όμως, η μεγάλη βιασύνη ορισμένων να προσάψουν στον νέο αυτό καλλιτέχνη ιδέες και συμπεριφορές, τις οποίες ο ίδιος ρητά και κατηγορηματικά έχει διαψεύσει και έχει καταδικάσει απερίφραστα. 

Η αλήθεια, λοιπόν, φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ μακριά από όσα προσάπτουν στον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Δήμος μας δεν επρόκειτο να συνεργαστεί με κανέναν που αποδεδειγμένα ασπάζεται ή υπηρετεί ακραίες απόψεις. 

Υπό την έννοια αυτή είναι τελείως άδικη και βιαστική η προσπάθεια κάποιων από την αντιπολίτευση να ασκήσουν κριτική για το θέμα των εορτασμών.

Ο Δήμος Σερρών θα τιμήσει  τη μεγάλη Επέτειο της Επανάστασης του 1821 με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και τη λαμπρότητα που της αρμόζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP