Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Επιστήμονες: Διαμαρτύρονται για το επίδομα των 400 ευρώ και τα κριτήρια χορήγησης - Τι ζητούν

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

/ by Newsroom

Νέα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος των 400 ευρώ στους επιστήμονες ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 9 επιστημονικοί φορείς της χώρας (Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος και Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος).

Οι παραπάνω φορείς διαμαρτύρονται έντονα για τη στάση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με το χορήγημα των 400 ευρώ στους επιστήμονες, το οποίο έλαβαν μόλις 44.258 επιστήμονες επί συνόλου 120.000 και μόλις 17,7 εκατ. ευρώ, από τα 67 εκατ. που βρίσκονται στο αποθεματικό τους. Με την επιστολή τους, καλούν το υπουργείο Εργασίας να εκδώσει άμεσα νέα κοινή υπουργική απόφαση, «με την οποία θα απαλείφει τους πρωτόγνωρους για καταβολή χορηγήματος/επιδόματος όρους (πτώση τζίρου 20%, οικογενειακό επίδομα) έτσι ώστε το χορήγημα του ειδικού λογαριασμού του ΟΑΕΔ που σχηματίστηκε αποκλειστικά και μόνο από εισφορές των επιστημόνων να το λάβουν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη με αύξουσα σειρά συνολικού ατομικού εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού κατά τα αρχικώς υπεσχημένα, πλέον των όσων ήδη το έχουν λάβει».

«Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα συνιστά σοβαρή προσβολή της κυβέρνησης απέναντι στους επιστήμονες της χώρας, απαξίωση του ρόλου τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στη συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας», προστίθεται στην επιστολή τους.


Πηγή: enikonomia.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP