Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Αλέξανδρος Χρυσάφης: "Καλύπτουμε τις ανάγκες ύδρευσης για τα επόμενα 60 χρόνια"

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

/ by NewsRoom


Ξεχωριστό ορόσημο στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της ΔΕΥΑΣ για την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών υδροδότησης των Σερρών για τα επόμενα τουλάχιστον 60 χρόνια αποτελεί η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή νέου τμήματος καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης, που θα συνδέει το νέο Διυλιστήριο Νερού με το αντλιοστάσιο του Αγίου Γεωργίου.

Πρόκειται για μια παρέμβαση με προϋπολογισμό 1.380.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται κατά 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κατά συνέπεια δεν θα επιβαρύνει στο παραμικρό τους Σερραίους δημότες.


«Η σύνδεση του Διυλιστηρίου Νερού που κατασκευάζεται στον Άγιο Ιωάννη, προϋπολογισμού 5.800.000 ευρώ, με το κεντρικό αντλιοστάσιο του Αγίου Γεωργίου, εντάσσεται στην ολιστική προσέγγιση που εφαρμόζουμε για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, με γνώμονα και τις μελλοντικές ανάγκες του Δήμου μας», επισήμανε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Αισθανόμαστε μια πρόσθετη ικανοποίηση ως Δημοτική Αρχή γιατί υλοποιούμε ένα έργο η χρηματοδότηση του οποίου φάνταζε αδύνατη. Από την πρώτη στιγμή ως νέα Δημοτική Αρχή αντιληφθήκαμε την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης και παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότησή της παρουσίαζε υψηλό βαθμό δυσκολίας τα καταφέραμε. Η σημερινή ημέρα αποδεικνύει ότι με στόχευση, μεθοδικότητα και επιμονή αλλά κυρίως με συνεννόηση και καλή θέληση μπορούν να εξευρεθούν βέλτιστες λύσεις και στα πιο δύσκολα προβλήματα. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται η άψογη σε κάθε επίπεδο συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα και απολαμβάνω την συνεργασία μου με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, που αποδεδειγμένα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συμμάχους στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του Δήμου μας», πρόσθεσε ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης.


«Ο νέος αγωγός συμβάλλει στη μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του νέου Διυλιστηρίου Νερού στον Άγιο Ιωάννη καθώς επιτρέπει τη διαχείριση των συνολικών υδατικών αναγκών της πόλης των Σερρών», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

«Επιπλέον, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων, μειώνοντας δραστικά τις πιθανότητες εκδήλωσης βλαβών με την αντικατάσταση ενός πεπαλαιωμένου αγωγού», πρόσθεσε ο κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

Οι διαδικασίες δημοπράτησης ολοκληρώθηκαν με υποδειγματικό τρόπο και μέσα σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα από το επιστημονικό προσωπικό της ΔΕΥΑΣ.

Είναι η πρώτη φορά που στο Δήμο Σερρών εγκαθίσταται αγωγός ύδρευσης διατομής Φ 630, που είναι διπλάσιος από τον υφιστάμενο. Ο νέος αγωγός μήκους 3 χιλιομέτρων θα επιτρέπει τη μεταφορά πολλαπλάσιων ποσοτήτων νερού καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες υδροδότησης της πόλης. Το έργο θα κατασκευάσει η Τεχνική Εταιρία Σερρών Α.Ε., στην οποία κατοχυρώθηκε με έκπτωση 38% επί του αρχικού προϋπολογισμού.

Η ΔΕΥΑΣ με τις παρεμβάσεις που υλοποιεί σήμερα μεριμνά για την κάλυψη των αυριανών αναγκών του Δήμου Σερρών.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP