Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ο "πρίγκιπας" της Κόζα Νόστρα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. - Ποιος είναι ο 64χρονος που συνελήφθη στη Λάρισα

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

/ by Newsroom

Επί σειρά ετών θεωρείτο ένα από τα κορυφαία στελέχη της Κόζα Νόστρα. Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη στην Αγιά της Λάρισας και πλέον αναμένεται να εκδοθεί στην Ιταλία. Ο Μάριο Τζούλιο Καλντερόνε, 64 ετών, ανήκει σε μια από τις πιο γνωστές οικογένειες τις σικελικής μαφίας και καταζητείται από τις ιταλικές Αρχές από το 2011, όταν και καταδικάστηκε ερήμην για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες που πραγματοποίησε η Ασφάλεια της Λάρισας, ο Καλντερόνε τα 10 τελευταία χρόνια διέμενε σε πολυτελή παραθαλάσσια βίλα στο Μονοδένδρι της Αγιάς, μαζί με την σύζυγό του, η οποία έχει γεννηθεί το 1955 στο Κάιρο τις Αιγύπτου από Έλληνες γονείς. Οι κάτοικοι στην περιοχή, όλα αυτά τα χρόνια που έβλεπαν τον Ιταλό μεσήλικα, ήξεραν πως πρόκειται για επιχειρηματία που πήρε τη σύνταξή του και ήρθε στην Ελλάδα, με τη σύζυγό του, για να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης

Όλοι τον ήξεραν ως «Μάριο» και μιλούν για έναν ευγενικό άνδρα που έκανε συχνά τις βόλτες του στην παραλία μαζί με τον σκύλο του, αποφεύγοντας όμως τις πολλές συναναστροφές με τους γείτονές του, αλλά και την κοσμικήμζωή, παρά το γεγονός πως φαινόταν να έχει μεγάλη οικονομική άνεση. Ωστόσο, μόλις την περασμένη Τετάρτη, κατάλαβαν πως ο ευγενικός Ιταλός θεωρείται ένας από τους πλέον επικίνδυνους μαφιόζους στη χώρα του. Σε βάρος του Καλντερόνε είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης το 2011 από τις Αρχές της Σικελίας, έπειτα από την αποκάλυψη της διείσδυσης της Κόζα Νόστρα σε ίδρυμα αρωγής απόρων, το οποίο όμως στην πραγματικότητα ήταν η «βιτρίνα» για τις παράνομες δραστηριότητες της μαφίας.

Στο συγκεκριμένο ίδρυμα εμπλέκονταν και τα δύο αδέλφια του, Αλεσάντρο και Μάσιμο Καλντερόνε. Η συγκεκριμένη οικογένεια, που έλκει την καταγωγή της από την κοινότητα Μπαρτσελόνα ντι Γκότο της Σικελίας, φέρεται να έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην Κόζα Νόστρα εδώ και δεκαετίες. Τα αδέλφια Καλντερόνε ακολούθησαν την «παράδοση» της οικογένειας. Μάλιστα, ο αδελφός του Μάριο, Μάσιμο, κατά το παρελθόν είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή της Μπαρτσελόνα ντι Γκότο στη Σικελία, ενώ είχε συλληφθεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τις Ιταλίας, καθώς είχε ενταχθεί παράλληλα σε φασιστική οργάνωση και φερόταν ως «ακροδεξιός μαχητής», όπως τον χαρακτήριζαν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews... 


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP