Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Μακρή: "Προτεραιότητα Γυμνάσια και Λύκεια"

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

/ by Newsroom

Από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση φαίνεται πως θα ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευσης στα σχολεία, στην περίπτωση οι ειδικοί ταχθούν υπέρ του σταδιακού ανοίγματος. Αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στην εκπομπή "ΜEGA Σαββατοκύριακο" καθώς σημείωσε ότι αν και το υπουργείο επιθυμεί την επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία, πρώτη προτεραιότητα αποτελούν τα Γυμνάσια και Λύκεια.

"Όταν μας δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση. Γυμνάσια και Λύκεια έμειναν κλειστά περισσότερο χρόνο κλειστά από τα δημοτικά. Γι’ αυτό και για άλλους λόγους βρίσκονται στην προτεραιότητα του υπουργείου" είπε χαρακτηριστικά.

"Επιθυμία του υπουργείου είναι να επιστρέψουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες Αν όμως επιλεγεί από την επιτροπή και είναι αυτές οι οδηγίες για σταδιακό άνοιγμα, προτεραιότητα δική μας θα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τόνισε η κ. Μακρή.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές είπε ότι θα διεξαχθούν στην ώρα τους, μέσα στον Ιούνιο, και με ύλη μειωμένη κατά 30%. Δεν προσδιόρισε ακριβή ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων, ωστόσο υπενθύμισε ότι πέρυσι ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι για τα σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του υπουργείου Παιδείας είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να ανοίξουν στις 5 Απριλίου, με υποχρεωτικά self test από μαθητές και καθηγητές κάθε Δευτέρα. Οι πληροφορίες του αναφέρουν πως το θέμα συζητήθηκε την Παρασκευή στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, ωστόσο, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά την επόμενη εβδομάδα για το θέμα. Τότε, θα εξετάσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουν για το αν θα δώσουν το “πράσινο φως”. Σημειώνεται, πάντως, πως οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πίεση στο ΕΣΥ.

Self – test και εμβολιασμοί

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, αν αποφασιστεί από τους ειδικούς η επαναλειτουργία των σχολείων στις 5 Απριλίου, αυτό θα γίνει με self – test. Όπως είπε, υπάρχει σχέδιο να γίνεται τεστ σε καθηγητές και μαθητές κάθε Δευτέρα. "Επιθυμία μας να γυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους παιδιά και εκπαιδευτικοί" τόνισε. Επίσης, ανέφερε ότι αν κάποιος βρίσκεται θετικός στον ιό, τότε θα πραγματοποιείται επαναληπτικό τεστ σε δημόσια δομή υγείας.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, είπε ότι "το υπουργείο ζήτησε και πέτυχε να γίνει κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αλλά και των παιδιών και του βοηθητικού προσωπικού σε αυτά". Μάλιστα, έκανε λόγο για συνεννόηση που υπάρχει με το υπουργείο Υγείας, ώστε οι αδιάθετες δόσεις εμβολίων να αξιοποιούνται τόσο σε εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων όσο και σε εν γένει εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό. "Είμαστε σε συνεργασία να καλύψουμε τις αδιάθετες θέσεις και με εκπαιδευτικούς", είπε.

Voucher 200 ευρώ

"Το ότι θέλουμε όλος ο μαθητικός πληθυσμός να αποκτήσει τεχνολογικό εξοπλισμό, δεν σημαίνει ότι η τηλεκπαίδευση θα μείνει. Αλλά αλίμονο αν ψηφιακά δεν βοηθήσουμε αυτό το κεκτημένο που αποκτήθηκε λόγω πανδημίας, να βελτιωθεί και να παραμείνει ως ένα όπλο" είπε σχετικά με το voucher των 200 ευρώ για αγορά laptop και tablet, ενώ σε ό,τι αφορά τα κριτήρια που είχαν ανακοινωθεί, υποστήριξε πως δεν υπήρξε αδικία.

"Προτιμήθηκαν οι περισσότερο αδύνατοι οικονομικά, και αφού υπάρξει περιθώριο θα επεκταθεί και σε άλλους, οι οποίοι χωρίς να είναι τόσο αδύναμοι, έχουν εξίσου μεγάλη ανάγκη".


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP