Η αυθεντική συνταγή για παστιτσάδα Κέρκυρας. Φέρνουμε την παραδοσιακή παστιτσάδα με μελωμένο κρέας, πλούσια σάλτσα και μπαχαρικά στο πιάτο σας.
Υλικά (για 5 μερίδες):
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μπουκιές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
- 1/2 κ.σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα κανέλα τριμμένη
- 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
- 1/2 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1/4 κ.γλ. κύμινο
- 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- 1,5 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 1/2 φλιτζ. ξίδι καλής ποιότητας
- 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο.
- Μόλις ροδίσει το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Όταν ροδίσουν ξαναβάζουμε το κρέας.
- Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το κοκκινοπίπερο (γλυκό και καυτερό), το αλατοπίπερο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το κύμινο και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το ξύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για μιάμιση - δύο ώρες να σιγομαγειρεύεται η παστιτσάδα.
- Δοκιμάζουμε τακτικά και ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε βρασμένο νερό.
- Σβήνουμε τη φωτιά όταν η σάλτσα είναι σχετικά πηχτή, πλούσια και το κρέας μαλακό.
- Βράζουμε τη ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από τον πλήρη χρόνο βρασίματος.
- Τα μεταφέρουμε χωρίς να τα σουρώσουμε στην κατσαρόλα (έχουμε βάλει το κρέας σε πιατέλα) για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους.
- Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου