Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών - Αντιδημαρχία Καθαριότητας: "Προτεραιότητα η προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων στο Αμαξοστάσιο"

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

/ by Newsroom


Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Σερρών σχετικά με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον χώρο του Αμαξοστασίου επισημαίνει τα εξής:

Τα συγκεντρωμένα υλικά σε συγκεκριμένο τμήμα του Αμαξοστασίου δεν είναι κοινά σκουπίδια αλλά ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα, πλαστικοί κάδοι προς απόσυρση) και μικροποσότητες αποβλήτων από ανακαινίσεις σπιτιών, όπως επίσημα αναφέρονται ως Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων ΑΕΚΚ (σάκοι με μπάζα, λεκάνες πορσελάνης, νιπτήρες κ.ά.) και ανήκουν στην κατηγορία των αδρανών αποβλήτων.

Επομένως, δεν προκαλούν “μόλυνση” στον χώρο, όπως αυθαίρετα υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.


Καθώς τα μέσα είναι περιορισμένα και για λόγους εξοικονόμησης πόρων και εξυπηρέτησης των πολιτών, ήδη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο συγκεκριμένο χώρο γινόταν συγκέντρωση αυτών των κατηγοριών των αποβλήτων (άτυπο πράσινο σημείο), τα οποία συλλέγονται καθημερινά από τα συνεργεία της Καθαριότητας από διάφορα σημεία της πόλης και μεταφορτώνονται για να οδηγηθούν εν συνεχεία με τα φορτηγά του Δήμου στη συμβεβλημένη (κατόπιν ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού) επιχείρηση διαχείρισης ογκωδών αντικειμένων και ΑΕΚΚ, η οποία και φέρει όλες τις απαραίτητες από την κείμενη νομοθεσία αδειοδοτήσεις. Η φιλοσοφία της δράσης αυτής είναι (ήταν και παραμένει) η προστασία του περιβάλλοντος από την αυθαίρετη ρίψη μπαζών και ογκωδών αντικειμένων.

Σχετικά με τα αναφερόμενα περί συνωστισμού καθημερινά εκατοντάδων εργαζομένων στον χώρο του Αμαξοστασίου με μόνη προστασία τη μάσκα τους, επισημαίνουμε ότι:

α) στο Αμαξοστάσιο η προσέλευση των εργαζομένων ξεκινά από τις 02:30 πμ και ολοκληρώνεται στις 08:30 πμ, ακριβώς για να αποφευχθεί το όποιο ενδεχόμενο συνωστισμού αλλά και λόγω της φύσης των εργασιών, που υλοποιούμε και η οποία επιτάσσει αυτά τα ωράρια.

β) Κάθε εβδομάδα γίνεται απολύμανση με υποχλωριώδες νάτριο σε όλους τους εξωτερικούς χώρους του Αμαξοστασίου με βυτιοφόρο όχημα του Δήμου.

γ) Δύο(2) φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Πέμπτη γίνεται απολύμανση όλων των κλειστών χώρων-γραφείων, που βρίσκονται στο χώρο του Αμαξοστασίου και των οχημάτων με το σύστημα της εκνέφωσης από εξωτερικό συνεργείο απολύμανσης.

δ) Ο Δήμος Σερρών παρέχει είδη απολύμανσης γενικής χρήσης με τα οποία καθημερινά απολυμαίνονται τα γραφεία των εργαζομένων, όπως επίσης παρέχει πέρα από τα μέσα ατομικής προστασίας, χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης και πάνινες μάσκες, γάντια μιας χρήσης και απολυμαντικά χεριών.

Όλα τα παραπάνω παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, που μπορούμε να προσφέρουμε και αυτό αποδεικνύεται από τις ελάχιστες περιπτώσεις κρουσμάτων, που παρουσιάστηκαν στο Αμαξοστάσιο.


Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση μετά την ιχνηλάτηση του συμβάντος, οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, λαμβάνοντας την άδεια ειδικού σκοπού χωρίς την παραμικρή μείωση του μισθού τους αλλά και χωρίς να υπολογιστούν και ως ημέρες από την κανονική τους άδεια.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Σερρών παρέχει όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες δωρεάν τεστ Covid-19 από την αρχή της πανδημίας.

Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι όλα τα προαναφερόμενα αποδεικνύουν εμπράκτως τη μέριμνα αλλά και το ειλικρινές ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τους ανθρώπους που εργάζονται στο Αμαξοστάσιο.

Άλλωστε, είναι εδραιωμένη πεποίθησή μας ότι όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι πέραν όλων των άλλων είναι φίλοι και συνεργάτες μας, ασκούν ευσυνειδήτως το λειτούργημά τους στη σερραϊκή κοινωνία και είναι βασικά μέλη της μεγάλης οικογένειας του Δήμου μας.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΛΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP