Υλικά:
- 250 γρ. φακές (1 ½ φλ. περίπου),
- 1 καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους/ζάρια,
- θυμάρι,
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα,
- 4 τρυφερά, φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο μέρος τους σε φετάκια (κρατάτε τα πράσινα φύλλα για γαρνίρισμα –δες σημείωση),
- 12 ντοματίνια, μοιρασμένα,
- 1 φύλλο δάφνης,
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 κουταλιά ξίδι,
- ½ κουταλάκι δυνατή μουστάρδα,
- αλάτι πιπέρι, μαρουλόφυλλα για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση:
- Ρίχνετε τις φακές, το καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους, το θυμάρι και το μαϊντανό σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό.
- Αφήνετε να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και τις σιγοψήνετε σκεπασμένες για 20-30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τμηματικά το λάδι, για να γίνει ένα ομοιογενές ντρέσινγκ.
- Στραγγίζετε τις φακές και τις ανακατεύετε μέσα.
- Ύστερα, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια σε φετάκια, τα ντοματίνια, το βασιλικό και το μαϊντανό και αφαιρείτε τη δάφνη.
- Τις σερβίρετε ζεστές (ή χλιαρές), μαζί με μαρουλόφυλλα και γαρνιρισμένες με τα πράσινα φυλλαράκια από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου