Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 κιλό καθαρισμένα φασολάκια (μπαρμπουνοφάσουλα ή τσαουλιά)
- 2 πατάτες
- 2 κολοκύθια
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια.
- Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά.
- Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45΄-50΄.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού.
- Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασίματος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
- Τα φασολάκια πρέπει να μείνουν με το λάδι τους.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου