Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήλωση Χρήστου Μεγκλα για τα νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

/ by Newsroom

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον Πρωθυπουργό και εξειδικεύτηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση της στήριξης της επιχειρηματικότητας. Αυτό που μας ανησυχεί, όμως, είναι κατά πόσο επαρκούν για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εργαζομένων.

Δυστυχώς, τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα, μεταξύ των οποίων είναι και οι Επιστρεπτέες Προκαταβολές και η απαλλαγή καταβολής ενοικίων, που ανακοινώθηκαν και για τον τρέχοντα μήνα, δε φάνηκαν ικανά να αντιστρέψουν την ιδιαίτερα δεινή θέση, στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις. Ευελπιστούμε ότι το Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» καθώς και το νέο καθεστώς στήριξης των επιχειρήσεων υπό τη μορφή επιδότησης επί των παγίων δαπανών, θα μπορέσουν να μετριάσουν τη ζημία που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις. Η επέκταση των αναστολών ρυθμισμένων φορολογικών υποχρεώσεων είναι αναγκαία, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε «αδιέξοδο», καθώς όλες αυτές οι συσσωρευμένες οφειλές θα πρέπει κάποια στιγμή να πληρωθούν.

Δεδομένης της αδυναμίας των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές υποχρεώσεις τους, θεωρούμε ότι πρέπει να εξεταστεί, ως μοναδική βιώσιμη λύση, το «κούρεμα» οφειλών που έχουν δημιουργηθεί κατά την πανδημία του κορωνοϊού.

Καλούμε την κυβέρνηση να συμβουλευτεί την επιχειρηματική κοινότητα και τους φορείς που την εκπροσωπούν και δεσμευόμαστε, ως Επιμελητήριο Σερρών, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε δυναμικά με δράσεις και παρεμβάσεις τη στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP