Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ο ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ) καταγγέλλει τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

/ by Newsroom


Ο ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ) καταγγέλλει τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη περί της «συνδρομής πιστοποιημένων ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών» στη διαδικασία έκδοσης σύνταξης στον e-ΕΦΚΑ.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, όχι μόνο κινείται εντελώς εκτός συνταγματικού πλαισίου, αλλά είναι και ενδεικτικός της ταφόπλακας που η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να βάλει σε ό,τι έχει απομείνει από τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ούτε τυχαία είναι η επιχειρούμενη απαξίωση του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας και των εργαζομένων του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, είτε με την εκκωφαντική σιωπή και την αδράνεια των Διοικήσεών του και της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του εποπτεύοντος υπουργείου για τα χρονίζοντα προβλήματά του (υποστελέχωση, ελλιπής και απαρχαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή, ανεπαρκείς εφαρμογές πληροφορικής κ.ά.) είτε με πρόχειρες, ανεδαφικές και άνευ σχεδιασμού λύσεις – συχνά δε και με εσκεμμένη καθυστέρηση.

Ωστόσο, εκτός από την καλοσχεδιασμένη προσπάθεια αφαίρεσης από τον e-ΕΦΚΑ της ευθύνης λειτουργίας του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης με την εκχώρηση της πλειονότητας των εργασιών και αρμοδιοτήτων του σε ιδιωτικούς φορείς, δεν μπορούν να μπουν σε δεύτερη μοίρα τα αυτονόητα ερωτήματα που προκύπτουν:

  • Ποια μελέτη κατέδειξε ότι η «συμβολή» ιδιωτικών φορέων, που προφανώς δεν πρόκειται να γίνει αμισθί, θα στοιχίσει λιγότερο από την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών του Φορέα ή από τη διατήρηση των ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων (αλλά και όσων έχουν ήδη απολυθεί);

  • Πώς θα ξεπεραστεί το εμπόδιο της πολυνομίας και της έλλειψης κωδικοποίησης της νομοθεσίας, αλλά και των νομοθετικών κενών και της απουσίας διευκρινιστικών οδηγιών στις περιπτώσεις νομοθετικών ασαφειών, των κατεξοχήν αιτίων (μαζί με την ελλιπή στελέχωση) για τη δημιουργία και τη συσσώρευση εκκρεμοτήτων;

  • Πώς τεκμαίρεται ότι αυτοί που ουσιαστικά δημιούργησαν το πρόβλημα, με τις διαχρονικές παρεμβάσεις τους, αντίθετα στις έγκαιρες και εύστοχες παρατηρήσεις και προτάσεις υπηρεσιακών παραγόντων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, τώρα θα μπορέσουν να το επιλύσουν, μην παρεκκλίνοντας όμως ούτε κατ’ ελάχιστον από τις πάγιες πρακτικές τής με «επιφοίτηση» εξεύρεσης λύσεων και της «πεφωτισμένης δεσποτείας»;

  • Ποιος θα καταρτίσει και θα χορηγήσει «πιστοποίηση» στους ιδιωτικούς φορείς που θα εμπλακούν στη διαδικασία;

  • Πώς θα διασφαλιστεί η μη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στα οποία αυτοί θα αποκτήσουν πρόσβαση;

  • Πώς θα επιλυθεί το ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων που προκύπτει, δεδομένου ότι πολλοί εξ αυτών εκπροσωπούν ήδη, με την επαγγελματική τους ιδιότητα, πολλούς «εν αναμονή» συνταξιούχους;


Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το επιτελείο της («πολιτικοί ειδικών αποστολών» - ενσυνείδητη και κατεξοχήν αντιπροσωπευτική επιλογή της κυβερνητικής βούλησης), με έωλα και προσχηματικά επιχειρήματα που καταρρίπτονται άμα τη αναγνώσει τους, συγχέοντας τεχνηέντως βασικές έννοιες, υποδαυλίζοντας και ανατροφοδοτώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, με πρόφαση την επίσπευση της απονομής των συντάξεων που εκκρεμούν και εκμεταλλευόμενη την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, σαν έτοιμη από καιρό δρομολογεί την εκχώρηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και τη μετατροπή τους σε διαπραγματεύσιμο εμπόρευμα, υλοποιώντας τούς από καιρό γνωστούς σχεδιασμούς, παράλληλα με αντίστοιχες αντιδραστικές αλλαγές στην εργασία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ποιον επιχειρούν να ξεγελάσουν;

Φτάνει πια η διαχρονική εξαπάτηση της κοινωνίας με επικοινωνιακά παιχνίδια, ο εκφοβισμός και η απαξίωση των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ, ο εμπαιγμός των συμβασιούχων, το αβαντάρισμα εργολάβων και ιδιωτών, η εγκατάλειψη του Φορέα και η αποδόμηση της εικόνας του, με στόχο να τσακιστεί οτιδήποτε έχει απομείνει όρθιο σε αυτόν.

Οι μάσκες έπεσαν. Ακόμη κι αν κάποιος είχε τις ελάχιστες αμφιβολίες, πλέον είμαστε όλοι βέβαιοι για το τι ακριβώς απεργάζονται. Είμαστε το ίδιο βέβαιοι ότι θα λάβουν άμεσα την απάντηση που τους αρμόζει από όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της Κοινωνικής Πολιτικής, με τη συντονισμένη δράση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, των Ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ, που θα ακυρώσουν τους κατάπτυστους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.


ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ


Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ

(ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ)



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP