Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

ΣΥΡΙΖΑ: "Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των κλινικαρχών - Τι καταγγέλλουν οι γιατροί"

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

/ by Newsroom


"Την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να εφαρμόσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, συνεχίζει να ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων της. Δεν διστάζει να αποσπάσει γιατρούς του Δημοσίου και να τους προσφέρει στους ιδιώτες αφήνοντας τα Δημόσια νοσοκομεία και τους ασθενείς στην τύχη τους" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του. "Δεν είναι απλά επικίνδυνη και άθλια η πολιτική τους. Είναι εγκληματική" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τις μετακινήσεις ειδικευόμενων καταγγέλλει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς. 

Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας για τη μετακίνηση ειδικευομένων γιατρών των νοσοκομείων “Λαϊκό”, “Ιπποκράτειο” και “Σπηλιοπούλειο” προς το ιδιωτικό θεραπευτήριο “Λητώ” για ενίσχυση της αντιμετώπισης των ασθενών Covid που μεταφέρονται από τα δημόσια νοσοκομεία. Οι ειδικευόμενοι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων είναι εκπαιδευόμενοι με συγκεκριμένο έργο και δεν είναι δυνατό να γίνονται “μπαλάκι” για ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών. Κατά αυτό τον τρόπο αποδυναμώνονται τα δημόσια νοσοκομεία και τους παρέχεται έτσι ελλιπής εκπαίδευση. Ήδη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των ασθενών Covid στις κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων, προσφέροντας ως μάχιμοι γιατροί τις υπηρεσίες τους και υπερβαίνοντας τον αριθμό των εφημεριών, κάτι που βάσει της νομοθεσίας είναι παράνομο".

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί να ανακληθεί η απόφαση αυτή και να παραμείνουν οι γιατροί στις θέσεις που υπηρετούν. "Δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια με ειδικευόμενους γιατρούς οι οποίοι έχουν συγκεκριμένο έργο και εκπαίδευση στα δημόσια νοσοκομεία" σημειώνει. Επίσης ζητεί την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ειδικευομένων γιατρών στα νοσοκομεία, και πραγματική επίταξη ιδιωτικών κλινικών, καθώς όπως επισημαίνει "τα υπόλοιπα είναι προκλητική προστασία των κλινικαρχών".

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΟΕΝΓΕ. "Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλου (12/3/21), μετακινούνται αναγκαστικά πέντε (5) ειδικευόμενοι γιατροί του ΕΣΥ (2 από το Λαϊκό Νοσοκομείο, 2 από το Ιπποκράτειο και 1 από το Σπηλιοπούλειο) στην ιδιωτική κλινική Λητώ.

Είναι ντροπή την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από ελλείψεις σε γιατρούς, την ώρα που οι ειδικευόμενοι κάνουν 8 και 9 εφημερίες το μήνα για να μπαλώσουν όπως όπως τα κενά σε μόνιμους γιατρούς, η κυβέρνηση να προσφέρει τσάμπα ειδικευόμενους στους ιδιώτες.

Μεταφέρουν γιατρούς από τα τραγικά υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία για να στελεχώσουν τις ιδιωτικές κλινικές. Αφαιρούν γιατρούς από νοσοκομεία που βουλιάζουν λόγω τραγικών ελλείψεων (Λαϊκό, Ιπποκράτειο), δεν ενισχύουν νοσοκομεία που οι ίδιοι με εντολή τους έχουν μετατρέψει σε πλήρως Covid (Σισμανόγλειο, Παμμακάριστος, Φλέμινγκ) τα οποία επίσης βουλιάζουν και στέλνουν ετσιθελικά τους ειδικευόμενους του ΕΣΥ στο ιδιωτικό Λητώ!" αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

"Αυτή είναι η περίφημη συμβολή του «ιδιωτικού τομέα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Παχυλές αποζημιώσεις και τσάμπα ιατρικό προσωπικό στους ιδιώτες κλινικάρχες. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης όμιλος του Λητώ (HHG) πριν λίγες μέρες διαφήμιζε την «συνεισφορά» του Λητώ τονίζοντας πως «θα υποστηριχτεί από τις λοιπές κλινικές του ομίλου». Όμως σε αυτές περιλαμβάνονται ιδιωτικές κλινικές – μεγαθήρια που από καιρό διαφημίζουν την «επιστημονική τους συνεργασία» με διαπρεπείς λοιμωξιολόγους, μέλη της κρατικής επιτροπής ειδικών για την επιδημία.

Και ακόμα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αφήνει «ανενόχλητες» από ασθενείς της επιδημίας αυτές τις ιδιωτικές κλινικές – μεγαθήρια!

Απαιτούμε: Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση για μετακίνηση ειδικευόμενων γιατρών στο Λητώ, επίταξη τώρα όλων των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, Να σταματήσουν επιτέλους οι απαράδεκτες καθυστερήσεις διορισμού υποψηφίων ειδικευόμενων σε κενές θέσεις ειδικευόμενων στα δημόσια νοσοκομεία" καταλήγει η ανακοίνωση.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP