Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σέρρες: Ακυρώνονται οι εικαστικές παρεμβάσεις από τον Εύρυτο

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

/ by NewsRoom

Ακυρώνονται οι εικαστικές παρεμβάσεις από τον Εύρυτο όπως αποκάλυψε στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Χρυσάνθη Παλάζη. 

Σύμφωνα με την κα Παλάζη, την απόφαση αυτή πήρε ο δήμαρχος Σερρών, αφού ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία του και παρουσιάζει φοβική συμπεριφορά απέναντι στον Δήμο. 

Μπορεί ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης να είχε ανακοινώσει στις 25 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου τις 21 δράσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση συμπεριλαμβανομένου και της έλευσης του καλλιτέχνη όπως τον αποκάλεσε «Εύρυτο», ο οποίος θα φιλοτεχνούσε ήρωες της Επανάστασης, ωστόσο 20 ημέρες μετά αποφασίστηκε η ακύρωση των εικαστικών παρεμβάσεων από τον συγκεκριμένο ανώνυμο καλλιτέχνη. Αυτό αποκάλυψε σήμερα σε τηλεφωνική παρέμβασή της στην στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι με την Ελένη Μωραϊτη,  η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Χρυσάνθη Παλάζη. Η κυρία Παλάζη τόνισε ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Σερρών αφού είδε ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν αποκαλύπτει τα προσωπικά του στοιχεία και την ταυτότητά του δεν μπορεί να συνεργάζεται με τον δήμο. 

Η κυρία Παλάζη υπογράμμισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, ότι ο Εύρυτος το τελευταίο διάστημα σε επικοινωνία που είχε με εκπροσώπους του δήμου είχε μια μεταστροφή στη συμπεριφορά του και μια στάση φοβική όταν ζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία γι αυτόν. Η ίδια συμπλήρωσε ότι ο ίδιος βρίσκεται σε μια κατάσταση φόβου και απειλής καθώς έχει στοχοποιηθεί από διάφορες ομάδες.

Η έλευση ανώνυμου καλλιτέχνη στις Σέρρες ο οποίος φιλοτεχνούσε ήρωες της Επανάστασης καθώς και γεγονότα και ήρωες της τοπικής μας ιστορίας είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα.

Απάντηση τότε στις  ενστάσεις για την επιλογή του καλλιτέχνη είχε δώσει η δημοτική αρχή Σερρών υπογραμμίζοντας ότι όταν πριν από περίπου έναν μήνα προσκλήθηκε ο καλλιτέχνης, ουδεμία αναφορά ή καταγγελία υπήρχε και πως αντιθέτως, μόνο εγκωμιαστικά σχόλια υπήρχαν για το έργο του καλλιτέχνη. Μάλιστα, ο κύριος Χρυσάφης στη Ελ. Μωραϊτη είχε δηλώσει ότι «Η επέτειος του 1821 πρέπει να μας ενώνει όλους».


Πηγη: epiloges.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP