Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Εμμανουήλ Παππά

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

/ by NewsRoom

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και φορέα υλοποίησης την ΠΕ Σερρών της ΠΚΜ εντάχθηκε η χρηματοδότηση της βελτίωσης των υποδομών του πεδίου απογείωσης και προσγείωσης Σερρών με την ονομασία «Εμμανουήλ Παππάς» όπου δραστηριοποιείται η Αερολέσχη Σερρών

Σύμφωνα με τον ειδικό Σύμβουλο του Υπουργού Υποδομών, κο Ιωάννη Χατζόπουλο, στο Υπουργείο δεν χρειάζεται η ετήσια υπενθύμιση για την επιβράβευση των αξιόλογων φορέων που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή

Δείτε την ανάρτηση του κου Χατζόπουλου

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και φορέα υλοποίησης την ΠΕ Σερρών της ΠΚΜ εντάχθηκε η χρηματοδότηση της βελτίωσης των υποδομών του πεδίου απογείωσης και προσγείωσης Σερρών με την ονομασία «Εμμανουήλ Παππάς» όπου δραστηριοποιείται η Αερολέσχη Σερρών. 

Η Αερολέσχη Σερρών από το 2008 αποτελεί Εθελοντική Οργάνωση εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και συμμετέχει με εναέρια και επίγεια μέσα και έμψυχο υλικό στην επιτήρηση δασών και πλημμυρών καθώς και στην αναζήτηση αγνοούμενων ατόμων. Το όνειρό της διοίκησης της Αερολέσχης για αναβάθμιση του Αεραθλητικού της Κέντρου , εντός του οποίου βρίσκεται το αδειοδοτημένο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, πεδίο προσγείωσης “Εμμανουήλ Παππάς”, (N041o05.02′ – E023o35.36′, που αποτελείται από υπόστεγο αεροσκαφών 400 m2, γραφεία, αποθήκες, αίθουσα διδασκαλίας, τεχνητό λόφο εκπαίδευσης (το μεγαλύτερο ίσως της Ευρώπης), διάδρομο για υπερελαφρά αεροσκάφη και ελικοδρόμιο θα υλοποιηθεί με πλήρη χρηματοδότηση με χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης και ίσως υλοποίησης εντός του 2021.

Την τεχνογνωσία κατασκευής για την βελτίωση των υποδομών την διαθέτουμε πλέον ως μηχανικοί σε επίπεδο ΠΕ Σερρών όπως και την στήριξη των φορέων αδειοδότησης που εποπτεύονται από το υπουργείο.

Πέρυσι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο στήριξης του θεσμού των εθελοντών και της πολιτικής προστασίας είχε προβεί στη δωρεά των απαραίτητων εργαλείων ζωής για τις δράσεις της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Σιντικής.

Όμως τα ευχάριστα ανοιξιάτικα νέα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας τρίτωσαν , κυριολεκτικά θα έλεγα, καθώς ολοκληρώνεται και η προμήθεια τριών καινούργιων βοηθητικών πυροσβεστικών οχημάτων 4Χ4 , χωρητικότητας 400L νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα προς όφελος της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και των πολιτών της τελευταίας. Η συγκεκριμένη προμήθεια ήταν ένα χρόνιο αίτημα του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών το οποίο θα ενταχθεί στο πλαίσιο των στόχων του Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP και τους άξονες αυτού «Ασφάλεια, Υγεία, Περιβάλλον,Κοινωνική Πολιτική».


Το νέο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με 4.000.000,00 ευρώ με σαφές χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης το 2021 έχει πρόβλεψη στέγασης του νέου στόλου σύμφωνα με τις ανάγκες που όρισε η άξια διοίκηση του.

Σε έναν καθημερινό δημιουργικό αγώνα μέσα από μια στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα με ουσιώδεις παρεμβάσεις, υπό το σχεδιασμό του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Το αποτέλεσμα αυτών των συντονισμένων προσπαθειών , με μια μεγάλη ομάδα συνεργατών , είναι η κινητήριος δύναμη να συνεχίζουμε στην Πρώτη Γραμμή με αυτό αυτό που ξέρουμε καλύτερα να κάνουμε . ΕΡΓΑ . Μια απλή λέξη που σχετίζεται απόλυτα με αυτό που διδαχτήκαμε να κάνουμε.
Άλλωστε “Θέλουμε να μιλάνε τα έργα, όχι τα λόγια μας.”


*με πληροφορίες από epiloges.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP