Πως να κάνετε νόστιμα και φουσκωτά τυροπιτάρια
Υλικά:
4 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
2 φλιτζάνια νερό
λάδι
βούτυρο (το προσθέτουμε )
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλευρι, αλάτι, μπεικιν, ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε αργά το νερό.
Μόλις πάρουμε μια συνοχή ζύμης ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε την ζύμη στο πάγκο την χωρίζουμε στα 2 και πλάθουμε το πρώτο κομμάτι σε ένα κορμό και τον μοιράζουμε σε 3 ισα μέρη και κάθε μέρος το πλάθουμε σε μία μπάλα.
Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη μισή ζύμη αλείφουμε τις μπάλες με λαδι και τις σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Παίρνουμε μια μια μπάλα ρίχνουμε λίγο βούτυρο στο πάγκο και την ανοίγουμε με τα χέρια την βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε να την τραβάμε με τα χέρια να γίνει ένα λεπτό φύλλο (δεν πειράζει εάν σκίζετε).
Πασπαλίζουμε με τυρί φέτα και διπλώνουμε.
Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα
Αλειφουμε με 1-2κσ λάδι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μια μια την πιτα και την τηγανίζουμε αφού την λαδώσουμε και λίγο απο πάνω μεχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Πηγή: xrysoskoufaki.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου