Εύκολα και γρήγορα, έχετε στο πιάτο σας αυτά τα καταπληκτικά και νόστιμα νουντλς, που θα σας ταξιδέψουν στην Ασία.
Υλικά:
- 250 γραμ. noodles αυγού
- 3 κ.σ σουσαμέλαιο ή ηλιέλαιο
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 250 γραμ. μικρές φούντες μπρόκολο
- 250 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
- 2 καρότα
- 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- 5 κ.σ teriyaki sauce
- 2 κ.σ sweet chili sauce
Για το γαρνίρισμα
- πράσινα φύλλα από 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- λίγο σουσάμι
- λίγα φιστίκια κάσιους ωμά
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο για τα νούντλς σε μικρές και λεπτές φέτες.
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες και το καρότο με την πιπεριά σε μπαστουνάκια.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ η σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπρόκολο, την πιπεριά και το καρότο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον.
- Προσθέτουμε την teriyaki sauce και ανακατεύουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, και προσθέτουμε τη σάλτσα sweet chili.
- Προσθέτουμε τα noodles κι ανακατεύουμε τα υλικά.
- Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, φιστίκια κάσιους και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (τα πράσινα φύλλα μόνο)
- Σερβίρουμε αμέσως τα noodles σε τέσσερα μπολ.
Για τα νούντλς
Βράζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα noodles αυγού και βράζουμε 3 λεπτά. Tα πιάνουμε με μία λαβίδα, και όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στο γουωκ με τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
Καλή σας όρεξη....
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου