Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κλίμα αισιοδοξίας στους αιγοπροβατοτρόφους – Τραβουν την ανηφόρα οι τιμές

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

/ by Newsroom


Χαμόγελα αισιοδοξίας επικρατούν στους αιγοπροβατοτρόφους της χώρας βλέποντας την τιμή τόσο του αρνιού όσο και του κατσικιού να τσιμπάει.

Μετά την καταστροφική περσινή πασχαλινή χρονιά όπου αναγκάστηκαν να πουλήσουν όσο όσο για να μην τους μείνουν, φέτος η κατάσταση φαίνεται να έχει πάρει την ανοδική της πορεία.

Αυτή την περίοδο η τιμή στο αρνί φτάνει ακόμα και στα 5,50 ευρώ το σφάγειο και τα 3,40 ευρώ ζων ζώο, ενώ στο κατσίκι η τιμή είναι στα 3 ευρώ το κιλό ζων βάρος, που αντιστοιχεί σε περίπου 5 ευρώ το κιλό στο σφαγείο, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις να σκαρφαλώνει η τιμή του αρνιού, όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα ακόμα και τα 6 ευρώ.

Τα αυξημένα νούμερα, που καταγράφηκαν στις εξαγωγές κατά την διάρκεια του Πάσχα των Καθολικών, δημιούργησαν προσδοκίες για αναπλήρωση του χασίματος της περσινής, όπου από την μία η πανδημία και από την άλλη το ενδεχόμενο κλεισίματος των σφαγείων, ανάγκασε τους κτηνοτρόφους στην σφαγή των αμνοεριφίων τους σε τιμές χαμηλότερες των προσδοκιών τους, της τάξεως 2,90 ευρώ/κιλό έως 3,20 ευρώ/κιλό.

«Βάσανο» όμως παραμένει για τους κτηνοτρόφους η αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, που εκτόξευσε το κόστος παραγωγής στα ύψη, πριν καλά καλά μπει ζεστό χρήμα στις τσέπες από την ικανοποιητική αύξηση της τιμής του γάλακτος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρσι τέτοια εποχή το καλαμπόκι πωλούνταν προς 20 λεπτά/κιλό ενώ φέτος οι κτηνοτρόφοι αγοράζουν προς 30 λεπτά/κιλό, ενώ η σόγια από τα 40 λεπτά/κιλό έφτασε φέτος στα 55-56 λεπτά/κιλό.

Η εικόνα θα ξεκαθαρίσει για το τι μέλλει γενέσθαι, σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς, από τις 15 Απριλίου και όσο πιο κοντά φτάνουμε στο Πάσχα.

Πάντως, λόγω και της μικρής διαθεσιμότητας, οι κτηνοτρόφοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τις ελληνοποιήσεις, όπου επιτήδειοι βαφτίζουν τα εισαγόμενα αμνοερίφια …ελληνικά, απαιτώντας διεξοδικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Πηγη: in.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ

Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP