Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Σιντικής ο Φώτης Καχπάνης

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

/ by Newsroom

Την υποψηφιότητα του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Σιντικής, ανακοίνωσε ο πρώην αντινομάρχης Σερρών, Φώτης Καχπάνης μέσω της εκπομπή Κάθε Μέρα Καλημέρα και στο Ράδιο Σιντική 92,1 fm.
Ο κύριος Καχπάνης ανέφερε τον λόγο που θα είναι υποψήφιος για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Πρέπει να αναδείξουμε την Σιντική γιατί μέχρι σήμερα δεν βλέπουμε κάτι θετικό για να μπορούμε να πούμε ότι ωφελούνται οι δημότες του Δήμου Σιντικής. Είχα μια παρότρυνση από μια ομάδα φίλων και μου είπαν μήπως ήρθε η ώρα να «κατέβεις» στις εκλογές για να αλλάξει η Σιντική; Απέχω αρκετά χρόνια από τα κοινά και η εμπειρία που απέκτησα στην Νομαρχία ήταν θετικότητα. Είναι καιρός να βοηθήσουμε τον τόπο από ένα άλλο μετερίζι» τόνισε ο κύριος Καχπάνης.
 
«Η αγάπη για τον τόπο με ώθησε να πάρω αυτή την απόφαση» ανέφερε Φώτης Καχπάνης, ο οποίος σημειώνει ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί ο φυσικός και όχι μόνο πλούτος της περιοχής. «Έχουμε τον ορεινό όγκο, τα λουτρά, τα οχυρά, την Λίμνη Κερκινή, ιστορικό και θρησκευτικό τουρισμό. Να αξιοποιηθεί και το Κάστρο που είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής» υπογράμμισε ο κύριος Καχπάνης.
 
Ο κύριος Καχπάνης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο δημότης θα πρέπει να απολαμβάνει και κάποια έσοδα από τις ανεμογεννήτριες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή. «Ο δήμος στο έπακρο θα πρέπει να διεκδικήσει αυτά που πρέπει έτσι ώστε να αποδοθούν με κάποιο τρόπο στους πολίτες όπως για παράδειγμα μείωση των δημοτικών τελών. Ετησίως ο δήμος Σιντικής εισπράττει 14.000 ευρώ από την εταιρεία που έχει τοποθετήσει τις ανεμογεννήτριες».
 
Σε ότι αφορά το ζήτημα της αύξησης της τιμής των τελών διέλευσης, ο κύριος Καχπάνης τόνισε ότι η αύξηση θα έπρεπε να γίνει σταδιακά από τα 2,85 ευρώ στα 20 ευρώ και στη συνέχεια να φτάναμε στα 50 ευρώ.
 
Ο Φώτης Καχπάνης αναφέρθηκε επίσης και στην απάντηση που έδωσε ο δήμος Σιντικής στην αίτηση που έκανε ο τοπικός σύμβουλος Σιδηροκάστρου, Αναστάσιος Καχπάνης προκειμένου να ενημερωθεί τα τοπογραφικά διαγράμματα διέλευσης υπόγειων ηλεκτρικών αγωγών. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν η εξής: «Μετά από συνεννόηση με το νομικό τμήμα του δήμου παρακαλούμε να μας προσδιορίσετε την ιδιότητα με την οποία αιτήστε τη χορήγηση των ανωτέρω στοιχείων καθώς και τον σκοπό χρήσης τους. Επίσης, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν προτίθεστε να καλύψετε το κόστος φωτοαντιγραφής τους».
 
Ο κύριος Καχπάνης άσκησε κρητική στην δημοτική αρχή λέγοντας: «Δεν βλέπω ώριμα έργα στην περιοχή. Υπάρχει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν έτσι ώστε να έρθουν χρήματα από μια άλλη πηγή για έργα και υποδομές στην περιοχή. Μετά από δύο τετραετίας του κυρίου Δομουχτσίδη κάπου δεν έπρεπε να φανεί το έργο του; Κάτι που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Άλλο θέμα τα Λουτρά Σιδηροκάστρου. Κανείς δεν τα αγγίζει. Χρήματα από έσοδα του υδροηλεκτρικού πηγαίνουν για το δάνειο των Λουτρών κάτι που είναι λάθος. Στα θερμοκήπια του δήμου και εκεί δεν γίνεται κάτι θα μπορούσαν με ένα μικρό τίμημα να τα δώσουν στους δημότες έτσι ώστε να ασχοληθούν».
 
Τέλος, ο κύριος Καχπάνης αναφέρθηκε και στον ρόλο της αντιπολίτευσης και στάθηκε στο θέμα της υπογραφής των τριών αντιπολιτευόμενων παρατάξεων και του δημάρχου σε ότι έχει να κάνει με τη λειτουργία της δομής στο «Κλεδί» «Η υπογραφή που έβαλαν οι τρεις αρχηγοί της αντιπολίτευσης ήταν λάθος γιατί ήταν κάτι που το ζήτησε η Πολιτεία και ο δήμαρχος. Θα έπρεπε οι επικεφαλείς να είχαν ενημερώσει τους πολίτες από τους οποίος εκλέγονται και από εκεί και πέρα να έπρατταν αυτό που έπραξαν».

 
Πηγή: Ψίθυροι της Σιντικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP