Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

ΟΤΟΕ: "Ο Κορωνοϊός είναι ΕΔΩ και απειλεί καθη. ερινα τις ζωές μας"

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

/ by Newsroom


Σε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ επισημαίνονται τα εξης:

"ΚΡΟΥΣΜΑΤΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.
Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤHΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Η Κυβέρνηση και η Εργοδοσία είναι οι μόνοι υπεύθυνοι που, εν μέσω έκρηξης των κρουσμάτων της πανδημίας, όχι μόνο δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα για ασφαλείς χώρους δουλειάς, αλλά κλείνουν τα μάτια και ερμηνεύουν τα πρωτόκολλα κατά το δοκούν ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τέτοιου είδους ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, αλλά και τους πελάτες που πολλές φορές είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες συναδέλφων για καταστρατήγηση των ελλιπέστατων μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί.
Ελλείψεις στην προμήθευση
PLEXIGLASS και έλλειψη προμήθευσης Αντισιπτικών υγρών στα καταστήματα των Τραπεζών με αποτέλεσμα οι Τραπεζοϋπάλληλοι να αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους την αγορά Αντισιπτικών υγρών που χρησιμοποιούν για τον καθαρισμό των χεριών τους και την απολύμανση των αντικειμενικών που χρησιμοποιούν στην εργασία τους.

Η καθημερινότητα σε όλες τις Τράπεζες δείχνει το βαθμό επικινδυνότητας στον οποίο καλούμαστε να εργαστούμε σε συνθήκες πανδημίας. 

Οι Ουρές που δημιουργούνται έξω από τα καταστήματα, ολοένα αυξάνονται.
Καλούνται λοιπόν οι συνάδελφοι να καθησυχάζουν τους ωρυόμενους πελάτες που αναγκάζονται μέσα σε τέτοιες συνθήκες να προσέρχονται στις τράπεζες για να διεκπεραιώσουν οφειλές και υποθέσεις. 

Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναστολή πληρωμών για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία σε όσους δεν μπορούν να κάνουν χρήση της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, ρίχνει την ευθύνη στους πελάτες. Αντί οι τράπεζες να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού και να τηρήσουν, όπως οφείλουν, τα μέτρα προστασίας της υγείας μας, βάζουν συνέχεια νέους στόχους, που εντατικοποιούν τη δουλειά και δημιουργούν επιπλέον συγχρωτισμό στα καταστήματα.

Ο εξαερισμός  των χώρων είναι πολύ σημαντικός δεδομένου ότι δεν υπάρχουν παράθυρα στα καταστήματα. Η λειτουργία των καταστημάτων και η διασπορά των κρουσμάτων σε αυτά συνδέεται άμεσα με την κοινωνία και όλο τον λαό. 
Ως εκ τούτου οι τράπεζες έχουν αποκλειστικά την ευθύνη για την ασφάλεια και την υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των συναλλασσόμενων και οφείλουν να αναλάβουν εξολοκλήρου τα σχετικά κόστη για την ορθή τήρηση των μέτρων.

Απαιτούμε:

• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στα καταστήματα και τις υπηρεσίες των τραπεζών. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

• Πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους (ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

• Καταγραφή και δημοσιοποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος. Διασφάλιση της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

• Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.

• Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς με βάση τα πρωτόκολλα υγείας.

• Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ιχνηλάτησης και αποφυγής της διασποράς του ιού με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.

• Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλους

Οι εργαζόμενοι που είναι στην πρώτη γραμμή μπορούν και πρέπει να επιβάλλουν τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας τους, των οικογενειών τους και των συναλλασσόμενων.

Στους συναδέλφους/σσες, που νόσησαν από Κορωνοϊό ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν κάθε ελαστικοποίηση των πρωτοκόλλων, αλλά και να πρωτοστατήσουν για πραγματικά μέτρα προστασίας, στους χώρους δουλειάς."



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP