Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Ιερώνυμος για τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα - Τα σενάρια για Επιτάφιο και Ανάσταση

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

/ by Newsroom


Η λειτουργία των εκκλησιών κατά τις ημέρες του Πάσχα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνομιλίας που είχαν σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησαν τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, λόγω του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρχε ένα θετικό κλίμα και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταφέρει αύριο, στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο το πνεύμα του Πρωθυπουργού. Πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να πει το "ναι" ώστε Αποκαθήλωση, Επιτάφιος και Ανάσταση να γίνουν στο προαύλιο των Εκκλησιών με μάσκες και αναλογία πιστών ανά τετραγωνικά μέτρα. Στο "τραπέζι" είναι και το ενδεχόμενο η Αναστάσιμη λειτουργία να ολοκληρωθεί νωρίτερα, στις 9:30 το βράδυ. Η Ιεραρχία ζητεί να υπάρχουν και αλλεπάλληλες θείες λειτουργίες μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ώστε να εκκλησιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Τον τελικό λόγο, όπως λένε από την κυβέρνηση, θα τον έχουν οι επιδημιολόγοι και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι την Παρασκευή.

Έπειτα από τη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πως "βρήκαμε μία λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό, ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα με περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας".



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP