Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Λαγός - Έγινε άρση της ασυλίας του

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

/ by Newsroom


Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός. Η βελγική αστυνομία πήγε στο σπίτι του Γιάννη Λαγού, στις Βρυξέλλες, και εκτέλεσε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, έπειτα από σχετικό αίτημα που είχαν στείλει οι ελληνικές Αρχές, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ. Ο ίδιος ο Λαγός επιβεβαίωσε την είδηση, μέσω των social media, αναφέροντας ότι βρίσκεται σε βελγικό περιπολικό και οδηγείται στη φυλακή. Πλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την έκδοσή του από το Βέλγιο στην Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα σήμερα η απόφαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να αρθεί η ασυλία του ευρωβουλευτή. Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Μάλιστα, κατά την σημερινή ενημέρωση, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Είπε χαρακτηριστικά πως "έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί άμεσα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών".

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες τα μέλη της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άναψαν το "πράσινο φως" για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού. Την Πέμπτη, τα μέλη της εν λόγω επιτροπής ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, με 22 ψήφους υπέρ και μόλις 2 κατά.

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα παρέμενε ελεύθερος, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP