Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους, χειμάρρους και στα λοιπά ρέοντα ύδατα της Π.Κ.Μ.

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

/ by NewsRoom

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ κ. Σωτήρη Μπάτου, απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών αυτών, στους ποταμούς Αξιό, Αλιάκμονα, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Αλμωπαίο, Στρυμόνα, Λουδία και Αγγίτη μέχρι τα όρια με το Νομό Δράμας (θυρόφραγμα οικισμού Συμβολής) και σε όλους τους παραποτάμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατατης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής λίμνης Άγρα, από την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 12 μ. μέχρι και την Τετάρτη  2 Ιουνίου 2021 και ώρα 12μ.
Κατά παρέκκλιση της παρούσας, επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για
ερευνητικούς σκοπούς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΠΚΜ, Ερευνητικά Ιδρύματα
ή Πανεπιστήμια, μετά από σύμφωνη γνώμη των οικείων Τμημάτων Αλιείας των
ΠΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις περί προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

Οι παραβάτες της ανωτέρω απόφασης θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν. 2040/1992 άρθρο 9, παρ. 2 & 3, ΦΕΚ 70/Α΄/1992), ενώ αρμόδιοι για την τήρηση – εφαρμογή της παρούσας είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP