Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ο νέος γύρος παγετού αποτελειώνει αγροτικές καλλιέργειες

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

/ by Newsroom


Βαρύ τίμημα πληρώνουν οι αγρότες για μια ακόμα χρονιά, καθώς έπεσε νέος, ισχυρός παγετός.

Στον κάμπο των Γιαννιτσών, μεγάλη απογοήτευση βιώνουν οι παραγωγοί, καθώς νέος ισχυρός παγετός έπεσε την Παρασκευή σε όλο τον κάμπο των Γιαννιτσών.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο γεωπόνος και ιδιοκτήτης καταστήματος εφοδίων από το Νέο Μυλότοπο, κ. Σάββας Παστόπουλος, τα περισσότερα δέντρα ειναι στο στάδιο της ανθοφορίας - καρπιδίου, ενώ τα ακτινίδια και οι λωτοί είναι στο στάδιο της έκπτυξης των νεαρών βλαστών, με τις νέες ζημιές να φαίνονται τις επόμενες ημέρες.

Ο Θεσσαλός Φάνης Τραγάκης μας λέει από την πλευρά του ότι η θερμοκρασία έφτασε και τους μείον 3 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, αμύγδαλα, αχλάδια και γενικά όλες οι δενδρώδεις καλλιέργειες, ακόμη και σκεπαστά καρπούζια αλλά και αμπέλια χτύπησε το νέο φαινόμενο.

Ζημιές, σύμφωνα με τον Φάνη Τραγάκη, υπάρχουν σε Τύρναβο, Γιάννουλη, Φαλάνη, Αμπελώνα, Πλατανούλια και αλλού.

Για χαριστική βολή απο την σημερινή παγωνιά σε χιλιαδες στρεμματα με βιομηχανική ντομάτα, αλλά και αρακά στην περιοχή Χάλκης, κάνει λόγο από την πλευρά του ο Χρήστος Σουλιώτης, πρόεδρος στον ΘΕΣΤΟ, ενώ αναφορές αγροτών για ζημιές υπάρχουν και από νοτιότερες περιοχές, όπως η Φθιώτιδα, αλλά και πιο βόρειες όπως η Καστοριά με τον παγετό να δημιουργεί μεγάλα θέματα σε μηλοκαλλιέργειες και όχι μόνον.

Τέλος, τραγική φαίνεται πως διαμορφώνεται η κατάσταση και στο νομό Ημαθίας. Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο Βασίλης Τσούγκας, από τον Παλιό Πρόδρομο Ημαθίας, η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 2,2 βαθμούς Κελσίου.

Η κατάσταση πλέον είναι τραγική, οι αγρότες δεν ξέρουν πως θα βγει η χρονιά, ζημιές υπάρχουν σε ακτινίδια, ροδάκινα κ.λπ. και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.


Πηγη: agrotypos.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ

Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP