Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ο Δήμος Σιντικής δεν ξεχνάει και τιμάει την Μάχη των Οχυρών!

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

/ by NewsRoom

Ημέρα Μνήμης η σημερινή καθώς συμπληρώθηκαν 80 έτη από την ένδοξη αντίσταση του Ελληνικού στρατεύματος στο Μπέλες. Με πνεύμα ηρωισμού και αυταπάρνησης κατάφερε να πετύχει ένα κολοσσιαίο πολεμικό θαύμα.

Από τις 06/04/1941 που η Γερμανική λαίλαπα εισδύει στα Βόρεια σύνορα της χώρας μας, οι Έλληνες επέδειξαν αστείρευτη τόλμη.

Τα οχυρά του Ρούπελ, το Ιστίμπεη και δεκάδες πολυβολεία, δοκιμάστηκαν σκληρά από τα Γερμανικά πυρά και τις δυνάμεις της Βέρμαχτ, χωρίς ωστόσο να υποκύψουν.

Η αυτοθυσία των μαχητών αξιομνημόνευτη και το πάθος τους για να κρατήσουν την Ελλάδα ελεύθερη, ζηλευτή.

Η απόρθητη γραμμή Μεταξά, αποτέλεσε την ατραπός για την ταχεία κατάληψη της Μακεδονίας που επεδίωξε ο Γερμανικός άξονας να επιτύχει. Καμία παράδοση και υποχώρηση δεν διαπραγματευτήκαν οι φλογεροί αξιωματικοί με τον εχθρό.

Τέσσερις ημέρες ακατάπαυστης μετωπικής μάχης και επιτυχούς αποκρούσεως των εναέριων επιδρομών. Τα οχυρά δεν παραδίδονται πάρα μόνο καταλαμβάνονται. Αυτό τηρήθηκε μέχρι την τελευταία σφαίρα.

Ως Δήμος Σιντικής, Τιμούμε και ήμαστε υπερήφανοι για την ένδοξη αντίσταση της οχυρωματικής γραμμής των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων! Υποσχόμαστε, μετά το πέρας της πανδημίας οι Εθνικές εκδηλώσεις μνήμης να τελεστούν με κάθε μεγαλοπρέπεια και την συμμετοχή όλων μας.

1941-2021 το Έπος των Οχυρών του Ρούπελ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP