Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Εξιχνιάστηκαν απάτες σε ηλικιωμένους που έγιναν τον προηγούμενο μήνα σε περιοχές των Σερρών

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

/ by Newsroom


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών

Προσποιούνταν τον υπάλληλο της ΔΕΗ και ισχυρίζονταν ότι υπάρχει ηλεκτρολογική βλάβη στην οικία

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας συνολικά 3 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, που έγιναν τον Μάρτιο του 2021 σε περιοχές των Σερρών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι άνδρες επιβαίνοντας σε όχημα, πήγαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων, όπου ο ένας από αυτούς εμφανίζονταν ως υπάλληλος της ΔΕΗ και ισχυρίζονταν ότι υπάρχει ηλεκτρολογική βλάβη στην οικία.

Στη συνέχεια ζητούσε να συγκεντρώσουν τα χρήματα και κοσμήματα που είχαν στο σπίτι σε ασφαλές σημείο, ώστε δήθεν να προστατευθούν από πιθανή πρόκληση πυρκαγιάς, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσε και επιβιβάζονταν στο όχημα που τον ανέμενε ο συνεργός του.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι εφαρμόζοντας την παραπάνω μεθοδολογία κατάφεραν να αφαιρέσουν από 2 σπίτια ηλικιωμένων συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.570 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Επιπλέον προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα μία ηλικιωμένη γυναίκα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:

  •     Να μην πείθεστε από άγνωστους , οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  •     Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
  •    Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
  •    Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
  •    Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.
  •    Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  •    Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  •   Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP