Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

/ by NewsRoom

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού Σωτηρία Πάνου - Αναστασιάδου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας έστειλε το εξής μήνυμα:

«Τιμούμε σήμερα 7 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σε συνθήκες πανδημίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο SARS-CoV-2  γύρισε τη σελίδα στο βιβλίο της ζωής μας. Μια παγκόσμια ανθρώπινη αλυσίδα πολιτών, μια αλυσίδα συνοχής, πιστεύει ότι το πλέον πολύτιμο αγαθό είναι η υγεία. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει μια κατάσταση δημόσιας υγείας αυτής της κλίμακας για τουλάχιστον έναν αιώνα. Αυτή η πανδημία μοιάζει με πόλεμο και απαιτεί ισχυροποίηση του «όλοι μαζί» ενάντια στον «αόρατο εχθρό».

Σε αυτόν τον πόλεμο τα όπλα που έχουμε είναι αυτάς:

Μένουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο

Πλένουμε τα χέρια μας συχνά και σχολαστικά

Παραμένουμε συνδεδεμένοι με συγγενείς και φίλους χωρίς φυσική επαφή

Φοράμε μάσκα

Εμβολιαζόμαστε

Το φετινό σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο και έχει τον δικό του συμβολισμό για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού: «Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο για τον κάθε ένα και για κάθε χώρα».

Εν μέσω της πανδημικής κρίσης αγοράζουμε χρόνο μέχρι να έχουμε επαρκή εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό. Δεν θέλουμε να προσβληθούμε όλοι ταυτόχρονα από τον κορωνοϊό, ώστε να καταλήξουμε όλοι μαζί στα Νοσοκομεία για περίθαλψη και να σπρώξουμε το υγειονομικό σύστημα σε κατάρρευση.

Ξέρουμε ότι ο ψυχολογικός φόρτος είναι μεγάλος. Πολλάκις λυγίσαμε, κλάψαμε για τον διπλανό μας, χάσαμε δουλειές!  Οι κραδασμοί από τις ξαφνικές αλλαγές στη ζωή όλων μας δυνατοί, όμως η ικανότητα αντίδρασης στην πανδημία, εξαρτάται περισσότερο από την ατομική μας ευθύνη.

Μέσα σε αυτόν τον υγειονομικό συναγερμό αναγνωρίσαμε την αξία του συστήματος υγείας, τον καθημερινό αγώνα ιατρών, νοσηλευτών. Ενθουσιαστήκαμε από την αύξηση των εθελοντών και των δωρητών στην οχύρωση του συστήματος υγείας.

Βιώσαμε την εκπαιδευτική στήριξη της on line προσέγγισης, κερδίσαμε χαμένο χρόνο στις γραφειοκρατικές συναλλαγές με δημόσιους φορείς, εκτιμήσαμε την αξία μιας βόλτας με το φίλο μας. Καταλάβαμε την αξία της  γυμναστικής, βγάλαμε το κατοικίδιο μας έξω και νιώσαμε χαρά- δεν ήταν μια απλή συνήθεια. Συνειδητοποιήσαμε πόσο «δυνατοί» είμαστε, ήρθαμε πιο κοντά στην οικογένεια.

Γίναμε καλύτεροι άνθρωποι!

Ας μετατρέψουμε αυτή την κρίση σε ευκαιρία για έναν κόσμο που θα σέβεται τη ζωή!

Λίγο ακόμα!»



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP