Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Φώφη Γεννηματά από τη Θεσσαλία: "Κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση" (VIDEO)

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

/ by Newsroom

Στη Θεσσαλία συνεχίζονται από σήμερα και για το επόμενο τριήμερο οι ψηφιακές περιοδείες του Κινήματος Αλλαγής, με την πρόεδρο του κόμματος, Φωφη Γεννηματά να επικεντρώνει - στη διαδικτυακή της ομιλία στη Λάρισα - στα προβλήματα του αγροτικού τομέα ενώ σχολίασε και τα ζητήματα της πανδημίας και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η κα. Γεννηματά μιλώντας για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία και τη πορεία του εμβολιασμού τόνισε ότι θα κάνει μήνες για να καλύψει τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, και γι' αυτό χρειάζονται άμεσα μέτρα. «Στήριξη του ΕΣΥ. Και δεύτερον με την αποφυγή κάθε συνωστισμού. Γιατί δεν μπορεί τα σχολεία να ανοίγουν όπως πριν την πανδημία, με συνωστισμό στις τάξεις και την ευθύνη για τα τεστ μόνο σε γονείς και μαθητές. Ποιος αλήθεια αναλαμβάνει την ευθύνη αν τα παιδιά αρρωστήσουν μέσα στις πανελλαδικές; Όχι μόνο στην οικογένεια η ευθύνη, το ένα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Γιατί δεν μπορεί να συνεχίζεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι αδιανόητο να πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί προχθές μόλις παρέλαβε τα πρώτα 40 νέα λεωφορεία. Ενώ εξαγγέλλουν 300 από τον Αύγουστο! Γιατί δεν μπορεί να μη γίνεται κανένας έλεγχος για την τήρηση των υποχρεωτικών ποσοστών με τηλεργασία στις επιχειρήσεις. Οι πολίτες οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά δεν μπορεί να επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει τα λάθη και τις παλινωδίες της, με τις θεωρίες της «ατομικής ευθύνης», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Σήμερα η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, ταυτόχρονη με την μείωση των τιμών παραγωγών επιφέρουν την οικονομική κατάρρευση του εισοδήματος των αγροτών» ,ανέφερε η κ. Γεννηματά κατηγορώντας τη ΝΔ πως με την πολιτική της αφήνει ανενόχλητα τα καρτέλ της αγοράς και δεν διασφαλίζει τον στοιχειώδη υγιή ανταγωνισμό και τη διαφάνεια. «Οι αγρότες όμως δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους. Να είναι οι ξεχασμένοι φτωχοί συγγενείς. Να επιβιώσουν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί όπως επιδιώκει η ΝΔ. Η κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και προσδιόρισε ως βασικό προσανατολισμό της αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας, τη στήριξη της παραγωγής τροφίμων, τον εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών καλλιεργειών, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα. Την ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στον τομέα του αγροτουρισμού και της διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό. «Προτεραιότητα μας είναι η αύξηση της εμπορικής αξίας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων».

Επεσήμανε ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας δεν προσφέρουν προοπτική για την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Το νέο δεν κτίζεται πάνω σε ερείπια. Με μια κατεστραμμένη οικονομία και την ανεργία να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις η πορεία της ανάκαμψης θα κοστίσει και θα διαρκέσει περισσότερο. Η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. τη χρήση μέρους των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Όπως ήδη ετοιμάζονται ο κ. Ντράγκι στην Ιταλία και ο κ. Μακρόν στη Γαλλία. Στην Αμερική ο Μπάιντεν αλλά και στην Ευρώπη δίνουν το βάρος στις δημόσιες επενδύσεις, γιατί όπως ισχυρίζονται μετά από τις δυο κρίσεις την οικονομική και την υγειονομική , είναι ο μοχλός για την ανάκαμψη», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι αποφεύγει συστηματικά το διάλογο για το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ πρόσθεσε πώς το σχέδιο που έχει παρουσιάσει ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται, σημείωσε, για ένα σχέδιο που παραθέτει επενδύσεις-έργα χωρίς ιεράρχηση, χωρίς να αναλύεται τι εξυπηρετεί το καθένα, ποιος είναι ο στόχος του. Λείπει, είπε, ο οραματικός στόχος αλλαγής του οικονομικού μοντέλου και αναβάθμισης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Η κα. Γεννηματά περιέγραψε τη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης λέγοντας: «Στόχος δικός μας είναι μια νέα αντίληψη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στόχος μας είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα. Εμείς μιλάμε για την ανάπτυξη με κοινωνική προστασία. Εμείς μιλάμε για τις ανισότητες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εμείς μιλάμε για την οικονομία που διασφαλίζει την εργασία. Δίνουμε έμφαση στη μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία αλλά με παραγωγή στον τόπο μας και εξαγωγές και αυτή είναι η διαφορά μας με την κυβέρνηση».

Συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΚΙΝΑΛ στηρίζεται σε διαρθρωτικές αλλαγές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αναγκαίους εκσυγχρονισμούς. «Τα κονδύλια του ταμείου είναι ίσως η μεγαλύτερη και τελευταία ευκαιρία για τη χώρα. Το πρόγραμμα ξεπερνά την κυβερνητική θητεία της ΝΔ. Δεν έχει κανείς λευκή επιταγή να τα διαχειριστεί όπως αυτός κρίνει. Γι' αυτό συγκροτούμε ένα ευρύ μέτωπο στην κοινωνία, μια νέα εθνική παραγωγική συμμαχία που θα εγγυηθεί ότι οι συντηρητικές πολιτικές δεν θα κυριαρχήσουν, ότι μια προοδευτική διακυβέρνηση είναι όχι μόνο όραμα, αλλά το αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια νέα Αλλαγή στην Ελλάδα, που μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να κάνει πράξη», τόνισε η κ. Γεννηματά.


Πηγη: enikos.grΕκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Internet #Viral by MyWonderWall


Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP