Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Από σήμερα η διάθεση 2 self tests σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, προσωπικό σχολείων

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

/ by Newsroom


Ξεκινά σήμερα η διάθεση από τα φαρμακεία δύο δωρεάν self tests σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό των σχολείων για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), σχετική απόφαση ελήφθη σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη εργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με θέμα την τροφοδοσία των φαρμακείων με αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Τα συγκεκριμένα τεστ αφορούν τη διενέργεια και δήλωση πριν την προσέλευση στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 24 Μαΐου και την επόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου.

Η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και σήμερα, όπως έχει ανακοινωθεί.

To self-test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού.

Εφόσον το τεστ βγει θετικό, οι πολίτες θα πρέπει να εκδώσουν σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος (μαθητές) ή δήλωση θετικού αποτελέσματος (εκπαιδευτικοί, μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων) και να προβούν σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών, είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμούν με δικά τους έξοδα.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό επιστρέφουν στη σχολική μονάδα, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Εάν είστε γονέας - κηδεμόνας μαθητή ή ενήλικος μαθητής, μπορείτε να συμπληρώσετε χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη σχολική κάρτα για COVID-19.

Αν είστε εκπαιδευτικός (δημοσίου ή ιδιωτικού σχολείου), ανήκετε σε ΑΕΙ ή ανήκετε σε κάποια άλλη κατηγορία ατόμων που πρέπει να προσκομίσουν δήλωση αποτελέσματος για την πρόσβαση σε σχολική μονάδα ή εκπαιδευτικό ίδρυμα ή αν δεν ανήκετε σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες, μπορείτε να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος.


Πηγη: iatronet.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP