Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κορωνοϊός: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τους 40-44 ετών με όλα τα εμβόλια

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

/ by Newsroom

Ανοίγει την Παρασκευή 21 Μαΐου η πλατφόρμα προκειμένου οι πολίτες ηλικίας 40-44 ετών να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση της Δευτέρας.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, ανάλογα με την εξέλιξη του κλεισίματος των ραντεβού αυτής της ηλικιακής ομάδας και με τις παραδόσεις των εμβολίων, "το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε και το άνοιγμα των άλλων ομάδων ανά 5ετία, για τους 35-39 και 30-34 ετών".

Ο ίδιος ανέφερε ότι από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε έχουν πραγματοποιηθεί 4.377.000 εμβολιασμοί και "2.817.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 26,8% και 1.615.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 15,4%".

Μέχρι τις 31 Μαΐου εκτιμούμε ότι θα έχουν γίνει 5,6 εκατ. εμβολιασμοί. Πάνω από 3,5 εκατ. πολίτες θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 34%) και πάνω από δύο εκατ. πολίτες θα έχουν κάνει δύο δόσεις (ποσοστό 20%).

Επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία": Σε ποια νησιά έχουν κλειστεί όλα τα διαθέσιμα ραντεβού, πού είναι μικρή η συμμετοχή

Στοιχεία αναφορικά με τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στα νησιά και την επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία", έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι μέχρι το μεσημέρι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε 40 νησιά.

Ανέφερε σε αυτό το σημείο, ότι στον Καστό έχει εμβολιαστεί το 99% του πληθυσμού, δηλαδή οι 78 από τους 79 κατοίκους, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και στα άλλα 29 νησιά. "Προχωράμε σε καθολικό εμβολιασμό και κάνουμε για μια ακόμη φορά κάλεσμα στους πολίτες, τώρα είναι η στιγμή που συγκεντρώνονται λίστες από τις δημοτικές αρχές έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να ενταχθούν στις λίστες αυτές", είπε.

Αναφερόμενος στην μεγάλη ομάδα των 19 νησιών, ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι έχει εξαιρεθεί η Κρήτη "λόγω του ότι αντιμετωπίζεται από την επιχείρηση 'Ελευθερία' σαν ηπειρωτική χώρα, εκεί έχουμε μία από τις πέντε κεντρικές αποθήκες εμβολίων". Στα 19 νησιά θα ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη κατ' αρχήν με αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων, τόνισε, με δημιουργία ομάδων κρούσης από την ηπειρωτική χώρα, με την βοήθεια εθελοντών

Τα διαθέσιμα ραντεβού - Πού έχουν κλειστεί όλα, πού είναι μικρή η συμμετοχή

Σε σχέση με τα διαθέσιμα ραντεβού, στα νησιά αυτά, τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 100%, και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, των διαθέσιμων ραντεβού σε:

-Σαλαμίνα

-Κω

-Πάρο

-Ρόδο

-Μύκονο

-Νάξο

-Χίο

-Αίγινα

-Σαντορίνη

-Κέρκυρα

Άνω του 80% των διαθέσιμων ραντεβού έχει καλυφθεί σε:

-Λευκάδα

-Θάσο

-Κάλυμνο

-Σύρο

Ωστόσο, τόνισε ότι παραμένει χαμηλή η συμμετοχή σε:

-Ζάκυνθο

-Κεφαλλονιά

-Λέσβο

-Λήμνο

-Σάμο

"Θα θέλαμε να ενημερώσουμε καταρχήν ότι έχουμε διαθέσιμα ραντεβού και να κάνω για μια ακόμη φορά κάλεσμα στους πολίτες και τους διαμένοντες στα νησιά αυτά, να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία και να εμβολιαστούν", είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, συμπληρώνοντας ότι ο εμβολιασμός στα νησιά αυτά θα γίνει στο μεγαλύτερο μέρος με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

"Από αύριο το βράδυ όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα έχουν πρόσβαση στο μονοδοσικό αυτό εμβόλιο και μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα στα 19 νησιά θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί, έτσι ώστε να εμβολιαστούν οι κάτοικοι, οι διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι των νησιών αυτών", είπε ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε: "Δημιουργούμε δύο εμβολιαστικούς σταθμούς αυξημένης δυναμικότητας στη Ρόδο, που θα τεθεί σε λειτουργία στις 25 Μαΐου, και στην Κέρκυρα, που θα τεθεί σε λειτουργία στις 31 Μαΐου".

Θεοδωρίδου: Μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει - Έως και 13 μήνες τα αντισώματα

"Κάναμε τα βήματα στη γνώριμη καθημερινότητά μας και η εβδομάδα αρχίζει πιο αισιόδοξα" επισήμανε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού στην τακτική ενημέρωση της Δευτέρας. Υπογράμμισε ότι "η πανδημία είναι ένα μεγάλο σχολείο και είμαστε όλοι μαθητές. Καθημερινά αθροίζονται νέες γνώσις που συμπληρώνουν σημαντικά κενά και απαντούν σε αβεβαιότητες και προβληματισμούς. Ένα συνηθισμένο ερώτημα που επηρεάζει σημαντικές αποφάσεις είναι η άγνωστη διάρκεια της προστασίας από τα αντισώματα μετά τη φυσική λοίμωξη και τον εμβολιασμό. Μέχρι σήμερα αναφερόμαστε σε σπάνια πιθανότητα επαναλοίμωξης εντός των πρώτων τριών μηνών και οι μελέτες ανέφεραν προστασία με τα εξουδετερωτικά αντισώματα διάρκειας πέντε, επτά μηνών... Με την πρόοδο του χρόνου βγαίνουν εργασίες που επιμηκύνουν το διάστημα της προστασίας" είπε η κ. Θεοδωρίδου και ακολούθως αναφέρθηκε σε μελέτη που έγινε σε επαγγελματίες υγείας που είχαν μολυνθεί και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν, λέγοντας ότι τα αντισώματα παραμένουν έως και 13 μήνες και μειώνουν τoν κίνδυνο της επαναλοίμωξης.

Γενικότερα, η κυρία Θεοδωρίδου μίλησε για ενθαρρυντικά αποτελέσματα. "Είναι η πρώτη μελέτη που τεκμηριώνει την παραμονή εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετά φυσική λοίμωξη για έναν χρόνο και την κατά 96% μείωση του κινδύνου επαναλοίμωξης" είπε χαρακτηριστικά.

Κατακόρυφη αύξηση αντισωμάτων έδειξε και μελέτη στην Ελλάδα, σημείωσε και πρόσθεσε πως για όσους έχουν νοσήσει η σύσταση είναι μία δόση εμβολίου καθώς αυτή προκάλεσε εντονότατη αντισωματική ανταπόκριση. Τα υπάρχοντα εμβόλια μας προστατεύουν από τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο και σε σημαντικό βαθμό και από τις μεταλλάξεις, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τι απάντησε για την περίπτωση του 35χρονου που υπέστη διπλή θρόμβωση έπειτα από το εμβόλιο της AstraZeneca

Η Μαρία Θεοδωριδου κλήθηκε στη σημερινή ενημέρωση να τοποθετηθεί για το αν η διπλή θρόμβωση που υπέστη 35χρονος στην Κρήτη, έπειτα από τον εμβολιασμό του με AstraZenca, σχετίζεται με το εμβόλιο.

"Να ξέρετε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενημερώνεται από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης", τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού και πρόσθεσε:

"Δηλαδή όλα τα στοιχεία που αφορούν στον ασθενή, το ιστορικό, τα ευρήματα, όλα πηγαίνουν προς έλεγχο σχολαστικό σε αυτή την Επιτροπή. Επομένως νομίζω ότι η κίτρινη κάρτα του νέου, ο οποίος πάει καλά να το πούμε και αυτό, στάλθηκε στον ΕΟΦ το Σάββατο. Θα έχετε λίγη υπομονή, να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και το τελικό πόρισμα θα σας ανακοινωθεί".


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP