Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Καλό το κλίμα στην αγορά όσον αφορά το σκληρό σιτάρι

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

/ by Newsroom


Πολύ καλό παραμένει το κλίμα στην αγορά όσον αφορά στο σκληρό σιτάρι, γεγονός που με δεδομένο την ελαχιστοποίηση των αποθεμάτων, δημιουργεί προοπτικές για μια καλή έναρξη των τιμών παραγωγού στα αλώνια, σε 30-40 ημέρες από σήμερα, ιδιαίτερα μετά τις ευεργετικές για την ποιότητα, τελευταίες βροχοπτώσεις.

Ο κ. Αντώνης Ρεντζιάς, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νίκαιας Λάρισας λέει μιλώντας στον ΑγροΤύπο για τα φετινά σκληρά σιτάρια της περιοχής, ότι σε γενικές γραμμές είναι καλά, αν και αντιμετώπισαν ένα θέμα με μύκητα, επίσης επηρεάστηκαν από την παγωνιά  του προηγούμενου διαστήματος, ωστόσο τώρα που έβρεξε πάλι βελτιώθηκαν σημαντικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεντζιά, στην περιοχή μπήκαν περισσότερα στρέμματα με σιτάρια και ελαιοκράμβη, αλλά υπήρξε μείωση στα κριθάρια.

Όσον αφορά στα αποθέματα του σκληρού σίτου, όπως μας είπε ο ίδιος, τα αποθέματα είναι μηδενικά, γεγονός που θα επιδράσει στις τιμές στα αλώνια σίγουρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεντζιά, οι τιμές έχουν παραμείνει στα 25-26 λεπτά για τα πρώτης ποιότητας σκληρά, αν και βιομηχανία και μικροί μύλοι καλυπτονται πλέον κυρίως με εισαγωγή.

Τα αλώνια αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στα τέλη Μάη - αρχές Ιουνίου στην περιοχή και οι παραγωγοί ελπίζουν σε επανάληψη της περσινής καλής γενικά χρονιάς, όσον αφορά στη ζήτηση και τις τιμές.


Πηγη: agrotypos.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ


Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP