Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Περιοδεία Λευτέρη Αβραμάκη στο Δήμο Ηράκλειας Σερρών

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

/ by Newsroom

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΟΜ  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηράκλειας, περιόδευσε στο Δήμο Ηράκλειας, επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά και καταστήματα της περιοχής και συζήτησε με τους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές, τους καταστηματάρχες, τους εργαζόμενους  και τους καταναλωτές.

Κοινή συνισταμένη των συζητήσεων ήταν ότι παρά το αίσθημα ανακούφισης από την σταδιακή άρση του πολύμηνου lockdown, είναι διάχυτος ο φόβος τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας όσο και κυρίως για την πορεία της οικονομίας και τη δυνατότητα επιβίωσης επιχειρήσεων και διατήρησης των θέσεων εργασίας. 

Οι επαγγελματίες πωλητές και οι παραγωγοί που διαθέτουν προϊόντα στις λαϊκές, ανέδειξαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πτώση της κατανάλωσης, την εκ περιτροπής δυνατότητα να συμμετέχουν στις λαϊκές, την αδυναμία διάθεσης του συνόλου της παραγωγής ειδικά των ευπαθών προϊόντων αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην περίπτωση που προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των λαϊκών αγορών που προωθεί η κυβέρνηση. 

Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους, εξέφρασαν την απαισιοδοξία τους λόγω της βαριάς οικονομικής επίπτωσης που είχε για τις επιχειρήσεις τους το πολύμηνο lockdown, για την εξαίρεση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων από τα περισσότερα μέτρα στήριξης και για την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στις συσσωρευμένες πλέον υποχρεώσεις τους. 

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την βαθιά τους ανησυχία κατά κύριο λόγο για την διατήρηση της θέσης εργασίας τους ενώ δεν έλειψαν και οι συζητήσεις για το νέο μοντέλο εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο συνεπάγεται για πολλούς από αυτούς μειώσεις μισθών αλλά και διατάραξη της οικογενειακής τους ζωής αφού θα καλούνται να εργαστούν περισσότερο και για λιγότερες αποδοχές. 

Οι πολίτες τέλος που βρέθηκαν στην τοπική αγορά, υποστήριξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ότι τα οικογενειακά τους έσοδα δεν επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους και αναγκάζονται διαρκώς να περιορίζουν τα έξοδά τους. Ειδικά οι συνταξιούχοι τόνισαν ότι μέρος της σύνταξής τους δαπανάται για την κάλυψη των αναγκών παιδιών και εγγονιών τους καθώς οι μισθοί δεν επαρκούν για την κάλυψη ούτε βασικών αναγκών, ενώ οι άνεργοι δεν μπορούν να απορροφηθούν. 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Είναι πλέον σαφές ότι η υγειονομική κρίση και οι κυβερνητικές αποφάσεις προκάλεσαν μια νέα οικονομική και κοινωνική κρίση, πριν ακόμα να ξεπεράσουμε τις επιπτώσεις της χρεοκοπίας και της κρίσης των Μνημονίων. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Κρίνοντας από το σχέδιο της για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι εμφανές ότι επιλέγεται μια οικονομική πολιτική που θα ευνοήσει λίγους και θα εξαιρέσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πληττόμενων σήμερα πολιτών. Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχουμε καταθέσει την πρότασή μας, το «Σχέδιο Ελλάδα+», όπου κυρίαρχος στόχος είναι η οικονομική στήριξη του συνόλου των πολιτών που είδαν όλο αυτό το διάστημα να μειώνονται τα εισοδήματά τους. 
Η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ακόμα και των ψηφοφόρων της. Οι αλλαγές που προωθούνται στα εργασιακά, η επιδείνωση της θέσης  των επιχειρήσεων, η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των λαϊκών αγορών αλλά και η απροθυμία ουσιαστικής υποστήριξης της αγροτικής παραγωγής, συναντούν την καθολική αποδοκιμασία των πολιτών. Οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στο Δήμο Ηράκλειας αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δεν ασχολείται με τα προβλήματά τους και δεν δείχνει ούτε το ελάχιστο ενδιαφέρον για τις πραγματικές τους ανάγκες. 
Ο τόπος μας χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα φέρει και πάλι στο προσκήνιο την κοινωνία. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι αυτές που δίνουν διέξοδο και λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας, που προσφέρουν προοπτική και όταν εφαρμοστούν θα μπορέσουν να οδηγήσουν με ασφάλεια τη χώρα στην έξοδο και από αυτή την κρίση». 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP